Riba ribi grize rep - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Riba ribi grize rep

Riba ribi grize rep

Shark Tale (2004.)

DreamWorks Pictures / Blitz film i video

92' akcija, avantura, animirani

Režija:           Vicky Jenson, Bibo Bergeron, Rob Letterman

Scenario:        Rob Letterman, Michael J. Wilson

Linkovi: službeni site
imdb

Riba ribi grize rep

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.13
46
0.00

U duhu modernih tendencija izrade animiranih filmova pod vodom, iz DremWorksa dolazi film nazvan 'Shark Tale'.

Iako o filmu već puno znate, jer je premijerno prikazivan na mnogim čudnim mjestima diljem svijeta, sada ćemo vam reći o čemu se tu zapravo radi.

Priča se vrti oko ribe zvane Oscar (Will Smith), malog lajavca sitnog kalibra koji ima visoki nivo aspiracije. Zahvaljujući laži koju je njegov lajavi jezik provalio, Oscar postane faca među ribljim kolegama. Ostale ribe u početku vjeruju u priču, ali ubrzo se stvari počinju raspadati te se ispostavlja da Oscar baš i nije glavni branitelj grebena. Naša je ribica ubrzo saznala da nije lako biti heroj, a posebno je loše kada to postanete zbog laži, jer onda lako postanete lovina.

Uz poznatog glumca/repera u ovom računalno animiranom filmu svoje su glasove likovima posudile mnoge poznate face iz glumačkog svijeta. Robert de Niro gumi Don Lina, veliku bijelu morsku psinu koja se nalazi na vrhu hranidbenog lanca, Renée Zellweger glumi Angie, prelijepu ribicu koja je potajno zaljubljena u Oscara, Angelina Jolie glumi Lolu, femme fatale (naravno) ribu koja koristi svoje fizičke atribute kako bi dobila što želi, jack Black glumi Don Linovog sina Lennyja, a Martin Scorsese ustao je iz redateljske fotelje kako bi sinkroniziao ribu Sykes.

Ova komedija, u čijem se opisu nikako ne može izostaviti idejna sličnost sa Pixarovom 'Potragom za Nemom', oborila je mnoge rekorde kada se počela prikazivati u Americi, kritika i publika su podijeljeni, a kakvu će gledanost imati u Hrvata, tek ćemo vidjeti.