Najluđi radio show - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Najluđi radio show

Najluđi radio show

A Prairie Home Companion (2006.)

Picturehouse / Discovery film i video

105' komedija, drama, glazbeni

Režija:           Robert Altman

Uloge: Woody Harrelson, Tommy Lee Jones, Garrison Keillor, Kevin Kline, Lindsay Lohan, Virginia Madsen, John C. Reilly, Maya Rudolph, Meryl Streep, Lily Tomlin

Scenario:        Garrison Keillor

Producent/i:   Robert Altman, Wren Arthur, Joshua Astrachan, Tony Judge, David Levy

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Najluđi radio show

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
14
0.00

Serafin 22.02.2007 Ocjena recenzije : 3.71

In memoriam Robert Altman

Što reći o nedavno preminulom geniju filma? Čovjeku koji je filmskoj umjetnosti pridonio puno toga. Trebalo bi napomenuti da je Robert Altman iza sebe ostavio klasik do klasika, te mu ja zbog toga skidam kapu.

Njegov posljedni film "Najluđi radio show" nije jedan od njegovih najboljih filmova, ali ima sve njegove elemente. Poznati filmski elementi u Altmanovim filmovima su mnoštvo likova, koji su povezani nekim događajem. Toga sve ima u ovom filmu. Kao što sam već rekao nije njegov najbolji, ali mu je blizu. Da je Altman ostao živ i da je napravio još jedan do dva filma, za ovaj bi govorili da je to jedan osrednji Altmanov film. Naš genij, kao da je predosjećao svoj kraj (to nekako vidimo u filmu) pa je odabrao baš ovu temu i ovaj scenarij. Odabire prpošni film o smrti jedno radijskog showa, koji ima sve elemente drame, ali tu dramu razbija glazba i dobri, katkad smiješni, dijalozi. U filmu dolazi lik Anđela (glumi Virginia Madsen) koji dolazi po jednog starog sudionika showa, ali mogli bi reći i po cijeli show. Anđeo, čak pomaže našim glavnim junacima da spase show, ali...

U filmu kao da taj Anđeo dolazi po samog Altmana, ali na kraju stara se ekipa ponovno skuplja za oprošajnu turneju. Altman kao da govori: "Tu sam, ostavio sam trag u povijesti filma".

Predivna jedna ljudskost u filmu me je tolko ganula da sam i dalje pod tim jednim žalosno- sentimentalnim osjećajem.

Svi glumci su izvrsni. Ne znam koga bih istaknuo, a da ne zaboravim nekoga. Režija i glazba, te i scenarij su također odlični.

Film vas očara time što se u njemu vidi cijela duša Roberta Altmana, te da nije umro ja bih rekao da je ovo solidno (4) ostvarenje. Ali, on je umro (i to nije razlog zašto ću promijeniti mišljenje), već zato što se njegova smrt osjeća tamo i govori nam na kraju: "Sjećajte me se, jer ja sam znao što mi slijedi". Osjećate to u filmu i zato je taj film poseban, te bi se usudio reći da je ušao u povijest već sada.

ocjena : 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: