Posljednji poljubac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Posljednji poljubac

Posljednji poljubac

The Last Kiss (2006.)

DreamWorks Pictures / Blitz film i video

104` komedija, drama, romansa

Režija:           Tony Goldwyn

Uloge: Zach Braff, Jacinda Barrett, Casey Affleck, Michael Weston, Eric Christian Olsen, Rachel Bilson, Blythe Danner, Tom Wilkinson, Lauren Lee Smith, Marley Shelton

Scenario:        Paul Haggis

Producent/i:   Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Marcus Viscidi, Andre Lamal

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Posljednji poljubac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.31
16
0.00

Skoro pa 30godišnji Michael dvoumi se između braka i 10 godina mlađe ljubavnice. Hoće li doživjeti fatalnu nesreću saznajte u novome filmu prema scenariju P.Haggisa.

Michael (Zach Braff) je u dugoj i sretnoj vezi s djevojkom Jennom (Jacinda Barrett). Kako su oboje u kasnim dvadesetima, Jenna želi ozakoniti svoju vezu, no Michael još uvijek nije spreman reći konačno `da`, bojeći se da će mu nakon toga život upasti u kolotečinu. Igrom slučaja upoznaje Kim (Rachel Bilson), deset godina mlađu studenticu s kojom se osjeća kao da je još uvijek sve moguće. Michael sada mora odlučiti je li njegova afera s Kim vrijedna toga da izgubi Jennu, ali i je li život s Jennom ono što zaista hoće?

Paralelno s glavnom radnjom pratimo živote Michaelovih prijatelja i njihove ljubavne probleme. Chris (Casey Affleck) oženjen je i očekuje dijete, što komplicira odnose između njega i njegove žene. Izzy (Michael Weston) je u depri jer ga je napustila dugogodišnja djevojka, a Kenny (Eric Christian Olsen) nema problema s vezom jer je odlučio do kraja igrati ulogu zavodnika.

Remake istoimenog talijanskog filma iz 2002. napisao je friški oskarovac Paul Haggis i to prije nego su ga proslavili `Djevojka od milijun dolara` i `Fatalna nesreća`. Riječ je o klasičnoj dramediji koja govori o odrastanju 20godišnjaka, prihvaćanju obaveza, suočavanju s očekivanjima okoline i muško-ženkim odnosima.

Kritika prema filmu nije bila blagonaklona kao prema ranijim Haggisovim ostvarenjima. Kritičar s filmstew.com zamjerio mu je zaključke tipa `Svijet se mijenja tako brzo i mi svi tako brzo jurimo za nečim` i `Veze: one ili funkcioniraju ili ne funkcioniraju`, a Ty Burr iz Boston Globea nazvao ga je `iPod playlistom u potrazi za filmom` zbog silnih pjesama Coldplaya koje se pojavljuju na soundtracku. Pohvaljena je glumačka ekipa, osobito Zach Braff u ulozi nezreloga Michaela te Casey Affleck, koji je na putu da postane bolji glumac od brata mu Bena (iako to i nije baš neki zahtijevan posao).