Niagara - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Niagara

Niagara

Niagara (1953.)

20th Century Fox / Continental film

92' drama, triler, noir

Režija:           Henry Hathaway

Uloge: Marilyn Monroe, Joseph Cotten, Jean Peters, Casey Adams, Denis O'Dea, Max Showalter, Richard Allan, Don Wilson, Lurene Tuttle, Russell Collins, Will Wright

Scenario:        Charles Brackett, Walter Reisch, Richard L. Breen

Producent/i:   Charles Brackett

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Niagara

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Marilyn Monroe u svojoj prvoj glavnoj ulozi nastoji izluditi supruga kako bi ga naposljetku njezin ljubavnik ubio no situacija se ne razvija onako kako je zamislila.

Ray (Casey Adams) i Polly Cutler (Jean Peters) dolaze na slapove Niagare kako bi tamo proveli medeni mjesec. U rezerviranom apartmanu pronalaze drugi par, svježe vjenčanog Georgea (Joseph Cotten) i Rose Loomis (Marilyn Monroe) koji namjeraju ostati još dva dana. Cutleri naposljetku odsjedaju u drugom apartmanu u blizini.

Rose nastoji učiniti supruga ljubomornim flertom sa raznim muškarcima u čemu i uspjeva. Georgeovi izljevi bjesa više nisu slučajnost, a Rosein plan se savršeno razvija. Ona, naime, namjerava dovesti Georgea na rub ludila da bi ga naposljetku njezin ljubavnik Patrick (Richard Allan) ubio.

No George je taj koji ubija Patricka, a istu je sudbinu namjenio i Rose. Umjesto nje pronalazi Polly te ju moli da nikome ne kaže da je živ kako bi mogao nestati. U strahu za Rosein život suosjećajna Polly ipak informira policiju.

Redatelj Henry Hathaway iskoristio je slapove Niagare kao važan motiv u priči o svemu što je čovjek kadar učiniti pod utjecajem bijesa i strasti.

i.k.