Maratonci trče počasni krug - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Maratonci trče počasni krug

Maratonci trče počasni krug

Maratonci trče počasni krug (1982.)

Centar film

92' komedija

Režija:           Slobodan Šijan

Uloge: Bogdan Diklić, Danilo Stojković, Pavle Vujisić, Mija Aleksić, Milivoje Mića Tomić, Radisav Lazarević, Zoran Radmilović, Jelisaveta Sablić, Bora Todorović, Melita Bihali

Scenario:        Dušan Kovačević

Producent/i:   Milan Žmukić

Zemlja:          Jugoslavija

Linkovi: IMDb

Maratonci trče počasni krug

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.48
23
0.00

Radnja se odvija u malom srpskom selu 1934., nakon atentata na kralja Aleksandra u Marseilleu.

Obitelj Topalović ima pet generacija muškaraca, koji se bave prodajom pogrebne opreme i grobarskim poslom. Posao je započeo stari Pantelija, a nastavili su pradjed Maksimilijan, djed Aksentije, otac Milutin i sin Laki, dok najmlađi Topalović, unuk Mirko ne želi nastaviti obiteljski posao.

Pantelija umre i obitelj se svađa oko njegove ostavštine, a i trebaju donjeti odluku hoće li baš na njemu isprobati novu metodu - kremiranje, za koju Laki predviđa da bi mogla biti pravi hit. U to vrijeme Mirko objavljuje da se ne želi baviti pogrebničkim poslom, već da ga interesira nešto časnije, a to je snimanje filmova.

Uz to želi i oženiti Kristinu, koja ne voli njega, nego njegovog najboljeg priajtelja, filmaša Ðenku. Njezin otac Bil Piton posluje s Topalovićima tako što iz grobova iskopava i prodaje im stare sanduke, koje Topalovići prelakiraju i prodaju kao nove. I Piton se želi dokopati naslijedstva ili novca, koji mu duguju Topalovići pa nagovara Mirka da uzme svoj dio, prije nego što se oženi Kristinom.