Zvjezdani ratovi epizoda II: Klonovi napadaju - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zvjezdani ratovi epizoda II: Klonovi napadaju

Zvjezdani ratovi epizoda II: Klonovi napadaju

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002.)

20th Century Fox

142' akcija, avantura, fantastika

Režija:           George Lucas

Uloge: Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Ian McDiarmid, Samuel L. Jackson, Christopher Lee, Samuel L. Jackson, Pernilla August, Temuera Morrison, Daniel Logan

Scenario:        George Lucas, Jonathan Hales

Producent/i:   George Lucas, Rick McCallum

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Zvjezdani ratovi epizoda II: Klonovi napadaju

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.79
14
0.00

Davno u nekoj dalekoj, dalekoj galaksiji, u Senatu vlada nemir zbog namjere nekoliko tisuća sunčevih sustava da napuste Republiku.

Tajanstveni grof Dooku, nekadašnji jedi, predvodi separatistički pokret i predstavlja sve veću opasnost za za krhki mir u galaksiji, koji jediji više ne mogu održavati. Zato kancelar Palpatine predlaže Senatu da se osnuje Republikanska vojska, u čemu mnogi, kao i mudri Yoda vide želju za zloporabom moći.

Za taj prijedlog mora glasovati i senatorica Amidača, bivša kraljica Nabooa. No na nu je prilikom slijetanja na planet Coruscent, na kojem je sjedište Republike, izvršen atentat i jedva je preživjela. Jedi Obi-Wan Kenobi i njegov mladi, daroviti učenik Anakin Skywalker kreću u potragu za naručiteljima ubojstva.

Istraga ih dovede do planeta Karmina, na kojem se proizvodi vojska klonova. Za to se vrijeme Anakin zaljubljuje i zbližava s prekrasnom Amidalom, iako postoji zabrana veze između senatorice i mlafog jedija.