Nebo boje vanilije - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nebo boje vanilije

Nebo boje vanilije

Vanilla Sky (2001.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

136' drama, triler, misterija

Režija:           Cameron Crowe

Uloge: Tom Cruise, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Kurt Russell, Jason Lee, Noah Taylor, Timothy Spall, Tilda Swinton, Michael Shannon, Ivana Miličević

Scenario:        Cameron Crowe

Producent/i:   Jonathan Sanger, Danny Bramson, Patrick Wachsberger

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Nebo boje vanilije

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.54
26
0.00

Penelope Cruz se vraća u američkoj adaptaciji španjolske drame 'Otvori oči', a pridružuje joj se i tadašnja ljubav Tom Cruise.

Španjolska psihološka drama/triler 'Abre Los Ojos' ('Otvori oči') Alejandra Amenabara iz 1997. godine privukla je pozornost Camerona Crowea koji je dobio nešto veći budžet ne bi li film približio široj, poglavito američkoj publici pod novim naslovom.

Tom Cruize je izdavački magnat i playboy David Aames, bogati, mladi poslovni čovjek koji uživa u životu 200%. Njegovoj će idili doći kraj na proslavi 33. rođendana kada upozna prelijepu Sofiju Serrano (Penelope Cruz) u koju se zaljubljuje na prvi pogled.

To se neće svidjeti njegovoj djevojci Geianni (Cameron Diaz) koja u trenutku bijesa izazvanog ljubomorom skreće autom s mosta u rijeku. Ona pogiba, a David se nakon nekoliko dana budi iz kome unakaženog lica.

Sa maskom na licu pokušava uvjeriti psihijatricu a nije odgovoran za Geiannijinu smrt. Početak je to zamršene priče i njegovog puta ka iskupljenju koji će ga vratiti u prošlosti i odvesti negdje između stvarnosti i fikcije.

Ukoliko se pitate čemu naslov 'Nebo boje vanilije' isti se odnosi na Monetovu sliku u stanu Cruiesovog lika.

i.k.