Ispovijedi opasnog uma - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ispovijedi opasnog uma

Ispovijedi opasnog uma

Confessions of a Dangerous Mind (2002.)

Miramax Films / UCD

113 min. krimi, drama

Režija:           George Clooney

Uloge: Dick Clark, Sam Rockwell, Drew Barrymore, Michelle Sweeney, Julia Roberts

Scenario:        Charlie Kaufman, Chuck Barris

Producent/i:   Steven Soderbergh, Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Stephen Evans, Jonathan Gordon, Rand Ravich, Bill Murray

Linkovi: imdb

Ispovijedi opasnog uma

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.32
34
0.00

Proslavio se na TV-u, no njegovi najveći dometi ostvareni su van televizije. Ovo je priča o dvostrukom životu poznatog zabavljača, TV-producenta danju i CIA-inog obojice noću.

Mlad, pun energije, usredotočen na karijeru u rastućoj TV-industriji, Chuck Barris-a vrbuju za operativca CIA-e. Dok Barris postaje dinamični tv-producent stvarajući popularnu zabavnu emisiju "Tek oženjeni", i kao voditelj zabavne emisije "Gong show", usporedo, noću ubija za vladu SAD-a.

Kako mu rejting raste, Barris pokušava sjediniti svoj tajni život s onim producenta, pa tako lansira novu zabavnu seriju "Igra izlazaka" gdje se parovi odjednom pojavljuju u prekrasnom Helsinkiju i zanimljivom zapadnom Berlinu što omogućava Barrisu da i dalje bude uspješan kao CIA-in operativac na terenu.

Budući da Barris uživa u glamuru svojih života zabave i špijunaže, stvari mu izmiču kontroli. Rastrgan je i između žene koja ga voli i one o kojoj mašta. Dobija sve veće kritike na vrstu zabave koju promovira i postaje metom odbjeglog agenta. Mora ponovo uspostaviti kontrolu nad svojim životom, odnosno, nad oba svoja života.