Ispovijedi opasnog uma - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ispovijedi opasnog uma

Ispovijedi opasnog uma

Confessions of a Dangerous Mind (2002.)

Miramax Films / UCD

113 min. krimi, drama

Režija:           George Clooney

Uloge: Dick Clark, Sam Rockwell, Drew Barrymore, Michelle Sweeney, Julia Roberts

Scenario:        Charlie Kaufman, Chuck Barris

Producent/i:   Steven Soderbergh, Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Stephen Evans, Jonathan Gordon, Rand Ravich, Bill Murray

Linkovi: imdb

Ispovijedi opasnog uma

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.32
34
0.00

lars von trier fan 23.07.2005 Ocjena recenzije : 1.0

DOSTA ZANIMLJIVO

Ovo je dobar film sa zanimljivom pričom. Gledatelj tijekom cijelog filma prati dvostruki život Chucka Barrisa kroz različita stanja njegova života. Sam Rockwell, George Clooney, Drew Barrymore i Julia Roberts su ostvarili solidne uloge. Redateljski debi Georga Clooneya je vizualno poprilično interesantno ostvarenje. Ispovijedi opasnog uma ćemo vjerojatno brzo zaboraviti, ali dok nam je u pamćenju, dojmovi će biti uglavnom dobri.

Ocjena filma: 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 07.07.2005 Ocjena recenzije : 2.5

Confessions of a George Clooney

Evo, još jedan glumac koji želi biti redatelj, u ovom slučaju George Clooney.Pa, nakon odgledanog filma moram zaključiti da nije napravio loš posao, iako je očito da je režijski stil pobrao od Stevena Soderbergha.Naime režija i prikaz humora uvelike podsječa kao u Oceanovih 11 i 12.No netreba mu to zamjeriti, ipak od nekog je morao naučiti zanat.Cjelokupni dojam je, da je Clooney napravio iznimno zabavan i ineresantan film.Moram priznati da je daleko dogurao od filmova poput "Povratak Rajčica Ubojica" i serija "Sunset Beach" i "ER" te se uzdigao u velikog glumca i facu u Hollywoodu.Ekipa cijelog ovog filma je savršena, Charlie Kaufman kao scenarist uz malu pomoć pravog Chuck Barris(ovo je zapravo ekranizacija njegove biografije), Steven Soderbergh kao jedan od producenata, te hrpa odličnih glumaca, što u glavnim, što u cameo ulogama.Dakle, kao što sam rekao, ovo je ekranizacija biografije Chucka Barrisa, Američkog Tv producenta koji je osmislio hrpu zabavnih Tv showa poput recimo Srcolovke koja se vrtjela na RTL-u ili Hrvatskog idola, u kojem ljudi rade budale od sebe da bi postali poznati i slavni.A tvrdi da je ujedno dok je bio producent radio potajno za CIA-e kao njihov ubojica i ubio 33 čovjeka.No mnogi su tvrdili da to nije istina i da je Chucky to sebi zabrijao u glavi.Clooney je uspio to prikazat na zanimljiv način.Naime svaki put kad s pojavi čovjek iz CIa-e sa novim zadatkom, uvijek se pojavi iznenada, pa se pitamo dali je ta osoba zbilja stvarna ili nije.No to je ostavljeno nama samima da odlučimo.Vratimo se glumačkoj ekipi.Očito je da je Clooney sve glumce dobio zahvaljujući prijašnjim suradnjama i prijateljstvom s njima.Tako imamo izvrsnog Sam Rockwella u ulozi Barrisa, Drew Barrymore, kao njegovu zaručnicu, Julia Roberts kao tajanstvena žena, pa čak i sam Clooney igra jednu malu ulogu.U cameo ulogama se pojavljuju Brad Pitt, Matt Damon, Rutger Hauer, Maggie Gyllenhaal i mnogi drugi.Dakle Clooney je snimio jedan zabavan film, ali ne previše impresivan.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

saririk 01.06.2004 Ocjena recenzije : 3.33

Redateljski debi Georgea Clooneya

Nije lose za prvi film, dapace. Snimljen prema autobiografiji americkog showmana Chucka Barrisa koji je tu otkrio javnosti da je bio placeni ubojica CIA-e. Ili to izmislio... Dovoljno zabavno da zasluzuje preporuku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: