Indiana Jones: Ukleti hram - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Indiana Jones: Ukleti hram

Indiana Jones: Ukleti hram

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

118' akcija, avantura, pustolovni

Režija:           Steven Spielberg

Uloge: Harrison Ford, Kate Capshaw, Jonathan Ke Quan, Amrish Puri, Roshan Seth, Philip Stone, Roy Chiao, David Yip, Philip Tan, Dan Aykroyd

Scenario:        George Lucas, Willard Huyck, Gloria Katz

Producent/i:   George Lucas, Frank Marshall, Kathleen Kennedy, Robert Watts

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Indiana Jones: Ukleti hram

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.83
18
0.00

Iako ovoga puta ne spašava svijet već siromašno selo Indy je u vrhunskoj formi, a pridružuju mu se i zanimljivi suputnici.

Nakon upečatljivog otvaranja prvog filma iz trilogije i ovaj nam nudi ništa manje zanimljiv početak. Profesor Jones je u Shanghaiju gdje bi trebao obaviti razmjenu sa kineskim gangsterom Lao Cheom.

Kinez pak nema u planu pustiti Indya živog te nakon još jedne potjere uspjeva pobjeći malenim avionom zajedno sa nespretnom pjevačicom Willie Scott (Spielbergova žena Kate Capeshaw) i 12godišnjim dječakom Short Roundom (budući Gunis Ke Quan) kojem pripada uloga vozača.

Ispostavlja se da je avion kojim bježi u vlasništvu Lao Chea što će i sami shvatiti kada piloti isprazne tankove i napuste avion padobranom iznad planinskog lanca. Trojac uspjeva preživjeti i završava u siromašnom indijskom selu čijim stanovnicima su oteta djeca, a s njima i sveta tri kamena koji čuvaju selo.

Izvor zla je ukleti hram što je i destinacija Indyjevog puta. Zajedno sa pratećom dvojcem Dr. Jones kreće prema hramu gdje ga očekuju novi izazovi i - spektakularna vožnja na tračnicama u podzemnom labirintu.

Scenarist George Lucas je jednom istaknuo da je drugi nastavak trilogije najlošiji. Da li je tomu tako procjenite sami no riječ je svakako o najmračnijem filmu koji je Lucas napisao u vrijeme razvoda braka. Kronološki riječ je o prvom filmu trilogije čija radnja se odvija godinu dana prije 'Otimača izgubljenog kovčega'.

i.k.