Indiana Jones: Ukleti hram - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Indiana Jones: Ukleti hram

Indiana Jones: Ukleti hram

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

118' akcija, avantura, pustolovni

Režija:           Steven Spielberg

Uloge: Harrison Ford, Kate Capshaw, Jonathan Ke Quan, Amrish Puri, Roshan Seth, Philip Stone, Roy Chiao, David Yip, Philip Tan, Dan Aykroyd

Scenario:        George Lucas, Willard Huyck, Gloria Katz

Producent/i:   George Lucas, Frank Marshall, Kathleen Kennedy, Robert Watts

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Indiana Jones: Ukleti hram

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.83
18
0.00

Hrvatski ratnik 15.02.2010 Ocjena recenzije : 3.0

Nije uopce loš

Ukleti hram je redovito proglašavan za nojlošiji Indiana Jones u trilogiji ali kad sam pogledao četvrti dio promijenio sam mišljenje. Iako je mračan i sa manje humora ipak se radi o fenomenalnom filmu koji se može dičiti bezprijekornom dinamikom i energijom, fenomenalnim akcijskim scenama i scenama potjere od kojih ce vam se okrenuti želudac od napetosti i uzbuđenja i uz standardno dobrog Forda ističe se Short Round kao jedan od najzanimljivijih i najsmiješnijih sidekicka kojeg sam vidio. Nije dobar kao OTIMAČI IZGUBLJENOG KOVČEGA, PODJEDNAKO JE DOBAR KAO POSLJEDNJI KRIŽARSKI RAT i stoput je BOLJI OD KRISTALNE LUBANJE.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie_obssesion 27.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Malo slabiji ali opet dobar!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

prgo 25.03.2007 Ocjena recenzije : 0.0

IJ - drugi dio

ok, mozda nema odusevljenja kao nakon prvog dijela, ili je gledanje u "komadu" ucinilo svoje...u svakom slucaju, ponovno naviru sjecanja i legendarne scene u kojima ima i smijanja na vlastiti racun: pa tako ponovno Indianu napadaju likovi s macevima, ovaj se "ponovno" hvata pistolja, ali ovaj put s podsmjehom, ali pistolja nema...i moj favorit iz djetinjstva, scena kada moras zavuci ruku u mracnu rupu, puno raznih kukaca i povuci polugu...i opet, PREDOBRO

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 03.01.2007 Ocjena recenzije : 5.0

Mračan i slabiji od prethodnika

Većina, (pa i sami autori filma) su složni u tome da je ovo najslabiji dio u trilogiji o neustrašivom arheologu.
Razloga ima više.Prvo, radnja filma je prilično neuvjerljiva. Kombinacija crne magije i hinduizma mi ne djeluje najuvjerljivije. Drugo, sporedni likovi su lošiji nego u prethodniku. Kate Capshaw je lošija od Karen Allen i prilično me iritira sa svojim silnim vriskanjem, a mali Ke Quan kao Short Round nije uvjerljiv kao iskusni Rhys-Davies u ulozi Sallah. I treće, iako u filmu akcije ima i više nego u prethodniku, bez dodatka humora ne izgleda toliko atraktivno.
Jedini koji je na istoj razini kvalitete je Ford u naslovnoj ulozi.
Da se vratim nazad na tvorce filma. Spielberg je osobno bio prilično sumnjiv oko uspjeha ovog filma zbog toga što mu je ovo bio prvi nastavak koji je snimio, dok je Lucas namjerno težio tome da film učini mračnim od prethodnika (sličnu stvar napravio sa ''Imperija uzvraća udarac'').
Da ne bi ispalo kako samo kritiziram film, treba istaći da se ipak radi o veoma dobrom pustolovnom filmu koji lošije djeluje zbog toga što se uvijek stavlja uz bok druga dva filma u trilogiji koji su besprijekorni. Kada bi se ovaj film promatrao zasebno vidjelo bi se da je puno bolji od sličnih filmova koji su snimljeni po uzoru na Indianu Jonesa (''Mumija'', ''Lara Croft'').

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: