Indiana Jones: Otimači izgubljenog kovčega - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Indiana Jones: Otimači izgubljenog kovčega

Indiana Jones: Otimači izgubljenog kovčega

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

115' akcija, avantura, pustolovni

Režija:           Steven Spielberg

Uloge: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman, Ronald Lacey, John Rhys-Davies, Denholm Elliott, Alfred Molina, Wolf Kahler, William Hootkins

Scenario:        Lawrence Kasdan, George Lucas, Philip Kaufman

Producent/i:   George Lucas, Howard G. Kazanjian

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Indiana Jones: Otimači izgubljenog kovčega

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.68
31
0.00

Ismail 01.01.2012 Ocjena recenzije : 0.0

Indiana

Moze proci........

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

movie_obssesion 27.05.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Indiana Jones - Početak

Gledao sam ga davno ali odlučih osvježiti sjećanje i opet me oduševio. Definitivno uloga života Harrisona Forda. Neponovljiv je, film kao i svi ostali nastavci obiluje izvrsnim akcijskim scenama, humorom, odličnom kamerom. Dobiva na težini jer je prvijenac.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

avaljak6 24.06.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Pustolovina

Za sve one koji vole pustolovine ovo će biti izvrstan film.Veliki sam fan filmova o Indiani Jonesu i inače se nadam da će izaći još jedan vrhunski uradak o Indiani.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

prgo 25.03.2007 Ocjena recenzije : 0.0

IJ - prvi dio

U iscekivanju novog (cetvrtog dijela) krecem iz pocetka. DVD, naravno. I nakon vise od 15tak godina film je super! Legendarne scene tipa: velika kugla koja se kotrlja hodnikom, lik koji napda Indianu i mase macem, a ovaj zbunjen, jednostavno uzme pistolj i upuca ga....PREDOBRO :)))

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 03.01.2007 Ocjena recenzije : 5.0

Početak najzabavnije filmske trilogije

Dva klinca u tijelima odraslim su se igrala na plaži, pričali o svojim idejama, željama, filmovima koje vole i kako bi voljeli da film izgleda, i rezultat svega bio je Indiana Jones.
Ovo je jedan od načina kako bi se moglo opisati Spielberga i Lucasa i nastanak ideje o neustrašivom i neobičnom junaku (arheologu) koji je postao jedan od najpoznatijih i najomiljenijih filmskih likova.
Svemu tome još se pridoda izvrsni Harrison Ford u naslovnoj ulozi i uspjeh je zagarantiran.
S ovim filmom uspjelo se postići nemoguće. Film je nastao po uzoru na jeftine i prilično budalaste pustolovne filmove i serije iz 50-ih i 60-ih godina, ali način na koji je to spomenuti dvojac ukombinirao sa non-stop akcijom, humorom, egzotičnim lokacijama, ultimativnim negativcima (nacistima) je jedinstven i neponovljiv.
Najbolji primjer svemu tome je uvodna scena filma. Ona baš i nema prevelike veze sa ostatkom filma (što se radnje tiče), nego više služi kao svojevrsni trailer za film i gledatelju ukratko pokazuje što ga očekuje u ovom filmu.
Iako u filmu postoje određene nelogičnosti koje su očite, (npr. famozni Indyjev šešir koji mu nikada ne padne s glave) one danas djeluju simpatično i ,u neku ruku, postale su zaštitni znak filma.
Ako ovaj film (bolje rečeno, cijelu trilogiju) nemate u svojoj kolekciji, preporučam da ga obavezno nabavite, jer radi se o filmu koji i nakon više od 20 godina i više desetaka puta gledanja djeluje svježe, originalno i zabavno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: