Pusti vodu da miševi odu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pusti vodu da miševi odu

Pusti vodu da miševi odu

Flushed Away (2006.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

84' animirani, komedija, obiteljski

Režija:           Sam Fell, David Bowers

Scenario:        Dick Clement, Ian LaFrenais

Producent/i:   Peter Lord, David Sproxton, Cecil Kramer

Zemlja:          SAD, V.B

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Pusti vodu da miševi odu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.63
30
0.00

Londonska kanalizacija carstvo je u kojem kolo vode topla, raspjevana četveronožna bića britkog britanskog humora - štakori.

DreamWorksova kompjutorska animacija i prepoznatljivi stil i karakteri britanskog Aardman studija koji stoje iza hit oskarovca 'Wallace i Gromit u velikoj povrtnoj zavjeri' sljubili su se u animiranoj štakorskoj komediji redatelja Davida Bowersa (Dreamworks) i Sama Fella (Aardman). Glas štakoru šmekeru Roddyu, junaku kanalizacijske odiseje posudio je 'X-Menovac' Hugh Jackman, Kate Winslet je štakorica Rita, Ian McKellen Toad, a glas Le Frogu, francuskoj prijetnji u žabljem liku ustupio je Jean Reno.

Roddy je razmaženi štakorski šminker koji živi u otmjenom stanu u Kensingtonu zajedno sa svoja dva batlera, hrčcima Gilbertom i Sullivanom. Kad mu jednog dana kroz slivnik u stan uđe ofucani kanalizacijski štakor Syd, Roddy ga pokuša potopiti u wc-u, no na kraju on sam završi Ratropolisu, pravom carstvu štakora iz londonske kanalizacije. Roddy uskoro upoznaje Ritu, ljupku štakoricu - poduzetnicu koja posjeduje brodić. Roddy u tom poznanstvu vidi priliku za bijeg iz kanalizacije, no prvo mora uteći zlom žapcu Toadu koji prezire glodavce. Kad Toadovim pomoćnicima Spikeu i Whitneyu ne uspije uništiti Roddya, Ovaj će pozvati upomoć svog bratića iz Francuske – Le Froga.

Iako je 'Pusti vodu dok miševi odu' na boxofficeu podbacio, kritičari su mu priredili topli doček. Nell Minow s Yahoo.movies hvali prepoznatljive i tople Aardmanovske karaktere, britanski humor, dinamičnu radnju i odlične songove. Toddu Mc Carthyu s Varietya crtić se nije svidio te smatra da se radi o neuspjelom spoju britanskog humora i američke agresivnosti - preglasnih likova koji se pretjerano ističu.

p.h.