Pusti vodu da miševi odu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pusti vodu da miševi odu

Pusti vodu da miševi odu

Flushed Away (2006.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

84' animirani, komedija, obiteljski

Režija:           Sam Fell, David Bowers

Scenario:        Dick Clement, Ian LaFrenais

Producent/i:   Peter Lord, David Sproxton, Cecil Kramer

Zemlja:          SAD, V.B

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Pusti vodu da miševi odu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.63
30
0.00

markoboban 14.12.2010 Ocjena recenzije : 0.0

Prošiš'o kroz WC šolju

Udruživanjem snaga američkog DreamWorksa i britanskog Aardmana, obezbeđena je dobra tehnička podrška i potrebna doza osećajnosti i šarma za jednu priču, u kojoj su svi animirani likovi potpuno kompjuterski generisani. Pacov Roddy (glas Hugh Jackman) uživa sve blagodeti života u luksuznom londonskom stanu (kvart Kensington). On čak ima i dva hrčka, koji su uposleni kao batleri. Lagodan život prekida iznenandni dolazak uljeza, ofucanog pacova iz kanalizacije, Sida (glas Shane Richie). U pokušaju da ga se reši kroz slivnik WC šolje, Roddy nesrećnim slučajem sam tamo upadne i ubrzo se nađe na potpuno drugačijem mestu. Dospeva do kanalizacije grada Pacopolisa. Svestan da mu tamo nema života, moraće da se izbori sa odvratnim Toadom (glas Ian McKellen), žapcom koji ne miriše glodare. U njegovim naporima da pobegne iz Pacopolisa, naći će pouzdanog saveznika, Ritu (glas Kate Winslet), ljupku glodarku koja upravlja čamcem i time zarađuje za život u ovom bednom gradu. Mangup Roddy, upotrebiće sve svoje veštine da izigra Toadove pomoćnike, a na samom kraju suočiće se sa ozbiljnim neprijateljem - Le Frogom (glas Jean Reno), nemilosrdnim plaćenikom iz Francuske, inače Toadovim rođakom. U dramatičnoj jurnjavi čamcima po zamućenim kanalizacionim vodama, Roddy će uz pomoć Rite uspeti da pronađe spas i otpočne jedan novi život, gde neće više biti usamljen. Ogroman budžet od $149,000,000 omogućio je sjajne uslove za pravljenje jednog animiranog filma, baziranog na pomalo klišeiziranoj priči (ne ceniš ono što imaš, dok ne spoznaš šta drugi imaju odnosno nemaju), uz upotrebu kompjuterske animacije, povremeno kombinovane sa živopisnom "običnom" stop-animacijom. Za potrebe stvaranja filma, specijalno su dizajnirani likovi, razrađeni detalji (npr. stan ili podzemni grad), koja je pokrivena adekvatnom muzičkom podlogom. Ipak sve ovo nije bilo dovoljno, jer publika i nije nešto posebno oduševljena ovakvom animacijom (i pričom), pa je ostvarena skromna zarada od približno $19,000,000 u prvoj nedelji prikazivanja u USA. Tačno je da film šalje poruku (sve je lepše i lakše udvoje), ali radnja je nekako izveštačena, sa likovima iz kojih odiše besmislena agresivnost čime je šarm glavnih likova stavljen u zapećak. U suštini ovo je objektivno jedan sasvim prosečan animirani film i ništa više od toga!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kimy 01.02.2008 Ocjena recenzije : 0.0

O filmu....

Odličan crtić uz koji čete,
kada god ga pogledate biti
nasmijani! Svakako preporučujem!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

istrazitelj 05.05.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Jako dobro

Svaki animirani film u zadnih 10-tak godina koji je sinkroniziran na Hrvatski obavezno gledam u društvu starije kćerke. Počeli smo sa "Kraljem lavova" pa nadalje. To pišem zbog toga jer svaki puta za mišljenje o filmu upitam i nju (ona ipak filmove gleda dječjim očima). Na kraju, animirani filmovi su rađeni za djecu, a u zadje vrijeme je i odraslima užitak gledati rakve filmove zbog nekih dijaloga i scena koje klinci još ne kuže. "Miševi" su dobili ocjenu dobar jer: "tata, nisam skužila sve fore". Kada sam joj objasnio, rekla je da je film super. Volim filmove koji imaju i preneseno značenje, vežu se sa drugim filmovima na parodirajući naćin i imaju dijaloge koji su "britanski" duhoviti. Ipak sam odrastao na humoru Monty Paytonovaca.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 22.12.2006 Ocjena recenzije : 2.17

Nisu miševi već štakori...

Ovom naslovu sam se zbilja veselio,ponajviše zbog toga što iza njega stoji ekipa koja je napravila,po mom mišljenju i vjerojatno najbolji crtić prošle godine,"Wallace i Gromit u velikoj povrtnoj zavjeri",Aardman Animations Studio,doduše u suradnji sa Dreamworksom.
Finalni proizvod nije baš ispao nešto posebno oduševljavajuć,kao što je npr. bio slučaj sa W&G,ali ne i nešto posebno razočaravajuć,već onako,zadovoljavajuć,no moglo je i bolje. Ali ipak,film u cjelini ma dovoljno (britanskog) šarma da ga se isplati pogledati i da vas ne razočara,ali nije da će vam sad ostati dugo u pamćenju,i da će se o njemu naveliko pričati,kao npr. o W&G, Shrek-u ili Ice Age-u.
Radnja je veoma jednostavna,i nudi nam one stare dobro poznate moralne poruke o važnosti obitelji i prijatelja,no na zbilja ležeran način. Tako će te u tih 90 minuta,koliko film traje,zasigurno uživati u mnoštvu izvrsnih gegova koji se zasnivaju na izvrsnim dijalozima, ili slapstick gegovima,ili u glazbenim brojevima,kojih ima dosta kroz film. Kad smo već kod glazbenih brojeva,moram istaknuti odličan izbor glazbe koja se savršeno uklopila u film,većinom se radi o britanskim skladbama. Isto tako će te moči uživati u predivnom vizualnom aspektu filma,koji uvelike podsjeća da prijašnja Ardmanove naslove. Naime,iako je za razliku od naslova kao što su W&G ili "Chicken Run",koji su rađeni tehnikom lutka filma,"Flushed Away" rađen tehnikom 3D animacije,na momente ipak odaje izgled lutka filma,jer je stil dizajna okoliša i likova jako slična stilu dizajna prije spomenutih naslova. U izradu filma je uloženo mnogo truda i to se vidi u svakom kadru koji su prepuni detalja.
Glumačka ekipa se također sastoji većinom od britanskih glumaca,i svi ti glumci savršeno pašu likovima kojima daju glasove. A kad sam već kod likova svakako moram spomenuti i izdvojiti puževe,koji su definitivni kradljivci svake scene u kojoj se pojave.
Sve u svemu,sasvim zabavan animirani film.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: