Teksaški masakr motornom pilom: Početak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Teksaški masakr motornom pilom: Početak

Teksaški masakr motornom pilom: Početak

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006.)

New Line Cinema / Continental film

91' horor, triler

Režija:           Jonathan Liebesman

Uloge: Jordana Brewster, Taylor Handley, Diora Baird, Matthew Bomer, Lee Tergesen, R. Lee Ermey, Andrew Bryniarski, Terrence Evans, Kathy Lamkin, Marietta Marich

Scenario:        Sheldon Turner

Producent/i:   Michael Bay, Mike Fleiss, Bradley Fuller

Zemlja:          SAD

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Teksaški masakr motornom pilom: Početak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.35
20
0.00

Nakon remakea, stiže i prequel kultnog originala iz 1974. Kuke, sjekire, maljevi, mučenja i sakaćenja sad dobivaju historijsko objašnjenje.

Kao što se to dogodilo i s 'Batmanom', 'Supermanom' i mnogim superherojskim franšizama, prequeli nas vraćaju u formativne godine i psihologiju junaka. Tako se u 'Masakru: Početak' dogodilo i s Leatherfaceom, slavnim teksaškim koljačem, ali i s njegovom krvoločnom obitelji. Radnja je smještena u godine prije radnje originalnog Masakra i njegova remakea. Produkcijski dio posla repriziraju New Line Cinema i Michael Bay.

1969. je. Vrhunac rata u Vijetnamu. Dva brata, Dean (Taylor Handley) i Eric Hill (Matt Bomer) provode posljednje trenutke sa svojim djevojkama Chrissie (Jordana Brewster) i Bailey (Diora Baird) prije no što odu na ratište. Želeći se bar još jednom dobro zabaviti krenu džipom put Texasa. U isto vrijeme, u Texasu se zatvara pogon za pakiranje mesa u kojem radi Thomas Hewitt, deformirani, dementni psihopat Leatherface (Andrew Bryniarski) koji, nakon što sazna da ostaje bez posla, brutalno ubije šefa. Kad nepoznati motorist izgura njihov jeep s ceste, mladići i djevojke se nađu u neposrednoj blizini pogona za pakiranje.

Na mjesto nesreće dolazi šerif Hoyt, koji je zapravo Leatherfaceov ujak, i kidnapira troje od njih ne bi li ih odveo psihopatu nećaku kako bi ovaj na njima vježbao svoje krvničke sposobnosti. Crissie, koja je sakrivši se jedina izbjegla 'podvođenje', ubrzo shvati da samo ona može spasiti svoje zarobljene prijatelje koji su u nemilosti obitelji kanibala-psihopata.

Kritike su ovaj prequel dosta loše ocijenile, tek 12 posto recenzija na Rotten Tomatoes-u je pozitivno. Hollywood Reporter piše da 'cijela priča o obitelji pretilih seljačina počinje zaudarati jednako kao i Leatherfaceov podrum'. Variety je dao filmu dosta dobru ocjenu zaključivši da film, iako vrlo šture i površne psihologizacije, može pružiti veliku dozu užitka ljubiteljima filmskih masakara i krvoprolića.

p.h.