Flash Gordon - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Flash Gordon

Flash Gordon

Flash Gordon (1980.)

EMI Distribution / UCD

111' akcija, komedija, ZF

Režija:           Mike Hodges

Uloge: Sam J. Jones, Melody Anderson, Max von Sydow, Timothy Dalton, Ornella Muti, Topol, Brian Blessed, Peter Wyngarde

Scenario:        Lorenzo Semple Jr.

Producent/i:   Bernard Williams

Zemlja:          Velika Britanija

Linkovi: imdb

Flash Gordon

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
17
0.00

'He'll save every one of us!', kažu Queenovci u jednoj od svojih pjesama snimljenih za svemirsku operu o igraču footballa koji postaje superheroj. Go Flash!

Iako je nastao u eri Star Warsa ovaj bi film bilo zahvalnije usporediti sa 'Rocky Horros Picture Showom'. Riječ je o filmu koji ostavlja dojam nedovršenosti, čiji su likovi u najmanju ruku smiješno obučeni i koriste čudan riječnik, no u prvom su planu ipak grandiozne bitke i, naravno, naš junak Flash.

Sve započinje kada se zli imperator Ming (Max von Sydow), utučen dosadom u svemiru, odluči pozabaviti voljenim nam planetom te nam šalje tornado, potrese te sakriva sunce.

Jedino ekscentrični znanstvenik Dr. Hans Zarkov uviđa tko se krije iza klimatskih promjena, ali mu nitko ne vjeruje. Ming pak u Zemlji uviđa prijetnju te ju odlučuje potpuno uništiti.

Zajedno sa igračem footballa Flashom i njegovom prelijepom životnom družicom Dale Dr. Zarkov kreće prema Mingovom svemirskom gradu u oblacima.

Mingu za oko zapinje Dale te ju otima s namjerom da ju oženi dok Flash nastoji ujediniti zaraćena plemena u borbi protiv zlog imperatora ne bi li spasio Zemlju.

Film nastao prema stripu iz tridesetih godina prošlog stoljeća već se pojavio na velikom ekranu davne 1936. godine.

i.k.