Djeca čovječanstva - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Djeca čovječanstva

Djeca čovječanstva

Children of Men (2006.)

Universal Pictures / Blitz film i video

115' drama, ZF, triler

Režija:           Alfonso Cuaron

Uloge: Julianne Moore, Clive Owen, Michael Caine, Chiwetel Ejiofor, Charlie Hunnam, Clare-Hope Ashitey, Phillip Herbert, Danny Huston, Michael Klesic, Jacek Koman, Peter Mullan, Paul Sharma

Scenario:        Alfonso Cuarón po romanu P.D. Jamesa

Producent/i:   Thomas Bliss, Armyan Bernstein, Hilary Shor

Zemlja:          Velika Britanija, SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Djeca čovječanstva

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.63
80
0.00

Znanstvenofantastični triler pod ravnanjem Alfonsa Cuaróna ima u glavnoj ulozi Clivea Owena koji u maniri superjunaka spašava cijelo čovječanstvo.

U Londonu smo. Godina je 2027. u svijetu u kojem se niti jedno dijete nije rodilo još od 2009. Zbog još uvijek nepoznatih razloga, cijela ženska populacija postala je – neplodna. Znanstvenici rade punom parom ne bi li našli razumno objašnjenje, no još uvijek nisu ni blizu rješenju problema. Posljednja generacija Zemljana izgubila je nadu za bilo kakvu budućnost, ljudsko se društvo potpuno raspalo, ostali su još samo natpisi u starim novinama koji nagovještavaju što su sve mogli biti uzroci ovakve katastrofe.

Birokrat bez ikakvih iluzija, Theo Faron (Clive Owen), nenadano će postati pravi junak na čelu akcije spasenja planete Zemlje. Vidjevši na TV-u vijest o smrti najmlađeg stanovnika Zemlje, osamnaestogodišnjaka kojeg je nožem izboo nezadovoljni obožavatelj, te izbjegavši trenutak kasnije teroristički napad grupe koja se bori protiv nehumanog tretmana imigramana, odluči nešto poduzeti po tom pitanju.

Obraća se za pomoć starom prijatelju Jasperu (Michael Caine), alkoholičaru i bivšem političkom aktivisti. U događajima koji slijede, Thea će oteti spomenuta teroristička mafija na čelu koje je njegova bivša supruga Julian (Julianne Moore), a on će, suočavajući se i obračunavajući se sa vlastitim demonima, zaštititi Zemlju od katastrofe.

Ekranizacija istoimenog romana autora P.D. Jamesa nije pretjerano izoštrila kritičarske jezike, niti pozitivno, niti negativno. Izbor više komentara na jednome mjestu nalazi se na adresi rottentomatoes.com/children_of_men na kojoj je rating filma i više nogo dobrih i svježih 75%.

i.a.