Kuća monstrum - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kuća monstrum

Kuća monstrum

Monster House (2006.)

Columbia Pictures/Blitz

96' avantura, animirani, horor

Režija:           Gil Kenan

Uloge: Mitchel Musso, Sam Lerner, Spencer Locke, Steve Buscemi, Nick Cannon, Matthew Fahey, Maggie Gyllenhaal, Jon Heder, Kevin James, Jason Lee, Ryan Newman, Catherine O'Hara, Kathleen Turner, Fred Willard

Scenario:        Dan Harmon, Gil Kenan, Pamela Pettler, Rob Schrab

Producent/i:   Jack Rapke, Steve Starkey

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Kuća monstrum

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
16
0.00

Crnobrnjina kuća bermudski je trokut za lopte, bicikle i kućne ljubimce. U njenoj blizini sve nestaje. Troje klinaca odlučilo je tome stati na kraj.

Izvršni producenti 'Kuće monstrum' Robert Zemeckis i Steven Spielberg imali su na umu crtić koji će djeci omogućiti da se osjećaju kao da su u zabavnom parku. Režiju su povjerili mladom britanskom redatelju Gilu Kenanu.

Crtić je snimljen u unaprijeđenoj 3D digitalnoj tehnologiji – REAL D, što kino posjetiteljima obećava još stvarnije i još snažnije iskustvo gledanja, a film se može gledati pomoću 3D naočala, što, na žalost, domaćoj publici distributer nije omogućio. Film je sinhroniziran na hrvatski, a glavnom junaku Dadi glas je posudio Dino Jelusić, najveća hrvatska dječja zvijezda.

DJ Walters (Dado), dokoni dvanaestogodišnjak na pragu puberteta, primjećuje da se u kući starog Nebbercrackera (Crnobrnje) događaju čudne stvari: bicilki, lopte, igračke i kućni ljubimci nestaju bez traga, a uz to sve nitko ne zna što se desilo s gospođom Nebbercracker koja je netragom nestala.

Jednoga dana prije noći vještica, DJ i njegov prijatelj Chowder (Gusti) jureći loptu zalutaju u starčevo dvorište. Lopta je nestala bez traga, a da bi stvar bila još gora: kuća je umalo progutala njihovu prijateljicu Jenny (Vesnu). Nitko od odraslih ne vjeruje da s kućom nešto nije u redu, pa se za savjet obraćaju osobi 'od povjerenja', a to je 20 godišni pametnjaković i pizza majstor Skull koji dane provodi igrajući video igrice.

Skull im otkriva tajnu: kuća je opsjednuta, a jedini način da je spriječe da proguta sve do čega im je stalo jest da napadnu njeno srce - ložnicu u podrumu. Akcija kreće: DJ ima plan, Jenny mozak, a Chowder ništa od navedenog.

Kritike su dosta dobre. Boxoffice Magazine piše: 'Iako se zapravo radi o komediji, film je potencijalno prvo dječje horor iskustvo'. Toddu McCarthyu s Varietya nije se svidjelo REAL D iskustvo: 'Preintenzivno i prejako za 90 minuta filma'.

p.h.