Učini pravu stvar - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Učini pravu stvar

Učini pravu stvar

Do the Right Thing (1989.)

Universal Pictures

120' komedija, krimi, drama

Režija:           Spike Lee

Uloge: Danny Aiello, Ossie Davis, Ruby Dee, Richard Edson, Giancarlo Esposito, Spike Lee, Bill Nunn, John Turturro, Paul Benjamin, Frankie Faison, Robin Harris, Miguel Sandoval, Rick Aiello, John Savage, Joie Lee, Rosie Perez, Martin Lawrence, Sam Jackson

Scenario:        Spike Lee

Producent/i:   Spike Lee, Monty Ross

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Učini pravu stvar

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
3
0.00

Među stanovnicima kvarta Bedford-Stuyvesant u Brooklynu najpoznatiji su radijski voditelj Mister Señor Love Daddy i vlasnik pizzerije Sal.

Salu u vođenju već uhodane pizzerije pomažu dva sina, agresivni Pino i povučeni Vito te dostavljač Mookie, jedini Afroamerikanac u tom italoameričkom restoranu. U kvartu uglavnom žive crnci, a Pino ih često izaziva svojim rasističkim izjavama.

Mookie sanja o boljem životu, a u njegovim planovima mu je najveća podrška sestra Jade. Ona ga uvjerava da mora preuzeti odgovornost i za svoju budućnost i za budućnost svoje djevojke Tine s kojom ima sina.

Većina stanovnika u susjedstvu gleda svoja posla, ali Mookiejev prijatelj Buggin'Out započne svađu sa Salom, jer 'Zid slavnih' u njegovoj pizzeriji nema niti jednog crnca. Tenzije rastu u kvartu, a tome uvelike pridonosi i to što je najtopliji dan u godini.