Heroji neba - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Heroji neba

Heroji neba

Flyboys (2006.)

MGM / Discovery film i video

139' akcija, drama, ratni

Režija:           Tony Bill

Uloge: James Franco, Martin Henderson, Jennifer Decker, Jean Reno, David Ellison, Mac McDonald, Tchéky Karyo, Ian Rose

Scenario:        Blake T. Evans, Phil Sears

Producent/i:   Dean Devlin, Marc Frydman

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
trailer
imdb

Heroji neba

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.75
12
0.00

Film koji su radili dečki za dečke pripovijeda o nesebičnim i hrabrim pilotima prvog američkog borbenog eskadrona Lafayette.

Za vrijeme prvog svjetskog rata milijuni Europljana borili su se na strani Saveznika, a protiv Njemačke. Amerikanci su u početku odlučili ne reagirati. No, ne svi. Skupina od 38 mladih pilota ujedinjena u eskadronu Lafayette odlučila je prva priskočiti u pomoć Francuzima i tako postala prva američka jedinica ratnog zrakoplovstva.

Mladi Amerikanci Blaine Rawlings (James Franco) Briggs Lowry (Tyler Labine) i Eugene Skinner (Abdul Salis) stižu u francusku zračnu luku. Iako svaki od njih ima svoje razloge za napuštanje udobnosti svog doma, cilj im je svima isti – naučiti letjeti. Ono što ti naivni mladići još ne znaju jest da kreću u veliku, romantičnu avanturu nakon koje će ući u povijest kao prvi borbeni piloti u svijetu.

Ratna avantura inspirirana istinitom pričom o legendarnoj eskadrili Lafayette zacijelo će se svidjeti ljubiteljima čeličnih ptica. Redatelj Tony Bill ('Chicago Hope') ekipu je glumačkih mladaca 'podebljao' Jeanom Renoom u ulozi iskusnog francuskog kapetana Thenaulta. Uz film je vezan i jedna zanimljivost: kako niti jedna od producentskih kuća nije htjela poduprijeti projekt, producent i sin osnivača zrakoplovne tvrtke Oracle Corp uložili su 60 $ vlastitog novca za financiranje ovog filma.

Sudeći prema kritici, novac je gotovo pa uludo bačen. Na Rotten Tomatoesu mu zamjeraju klišejiziranu radnju, nedostatak dramatike, predvidljivost i slično. Hollywood Reporter kaže: 'Razglednica avijatičarima iz 1. svj. Rata koja se nije uspjela vinuti u nebo'.

p.h.