Povratak u budućnost 3 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Povratak u budućnost 3

Povratak u budućnost 3

Back to the Future Part III (1990.)

Universal Pictures / Continental film

118' avantura, komedija, ZF

Režija:           Robert Zemeckis

Uloge: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Mary Steenburgen, Thomas F. Wilson, Lea Thompson, Elisabeth Shue, James Tolkan, Matt Clark, Marc McClure

Scenario:        Bob Gale

Producent/i:   Steven Spielberg, Frank Marshall, Kathleen Kennedy, Steve Starkey

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Povratak u budućnost 3

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
14
0.00

Marty putuje na Divlji zapad, točnije u 1885. godinu kako ne bi li spasio Doca od sigurne smrti.

Sa Martyjem (Michael J. Fox) se susrećemo tamo gdje smo ga ostavili u prošlom filmu, zaglavljenog u 1955. godini. Dobiva Docovo (Christopher Lloyd) pismo iz 1855. godine preko Western Uniona. Ovaj piše da je vremenski stroj/automobil Delorean oštećen te da ga ne može popraviti i vratiti se.

Doc je sakrio vremenski stroj kako bi ga Marty pronašao 1955., popravio, vratio se u 1985. i uništio ga. Marty pak otkriva da će Doc biti ubijen ubrzo nakon pisanja pisma. Njegov je krvnik nitko drugi do Biffov predak Bufford 'Mad Dog' Tannen (Thomas F. Wilson).

Marty stoga odlazi u 1855. kako bi spasio Doca, a ni razgledavanje starog Zapada nije loša opcija. Po dolasku u zemlju kauboja i indijanaca Delorianov spremnik za gorivo je oštećen što ih ostavlja bez benzina.

S obzirom da je putovanje kroz vrijeme moguće tek kada automobil ostvari brzinu od 88 mph te uzevši u obzir činjenicu da benzin još nije bio u upotrebi naći će se u krajnje nezavidnoj situaciji, posebice dodamo li svemu tome da Martyja očekuje duel sa Mad Dog Tannenom.

i.k.