Povratak u budućnost 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Povratak u budućnost 2

Povratak u budućnost 2

Back to the Future Part II (1989.)

Universal Pictures / Continental film

108' avantura, komedija, ZF

Režija:           Robert Zemeckis

Uloge: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Thomas F. Wilson, Harry Waters Jr., Charles Fleischer, Billy Zane, Elisabeth Shue, James Tolkan, Jeffrey Weissman

Scenario:        Bob Gale

Producent/i:   Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Steve Starkey

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Povratak u budućnost 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.71
17
0.00

Marty, Jennifer i Doc putuju u 2015. kako bi ispravili pogreške koje će tek učiniti. Tamo ih čeka i neizbježni bad guy Biff koji se u međuvremenu obogatio.

Drugi nastavak trilogije započinje tamo gdje je prošli završio no ovoga puta destinacija je 2015. godina. Marty McFly (Michael J. Fox), Doc (Christopher Lloyd) i Jennifer (Lea Thompson) putuju 30 godina u budućnost gdje se susreću sa svojim budućim ja i djecom koja se tek trebaju roditi.

Nakon što srede situaciju vraćaju se u sadašnjost uvidjevši da su se stvari promjenile. Iza svega stoji Martyjev stari neprijatelj Biff Tannen (Thomas F. Wilson) koji je uz pomoć sportskog almanaha i vremenskog stroja, kojeg je nakratko posudio, odlučio posjetiti samog sebe u prošlosti. Stari Biff je nekako uspio objasniti situaciju mlađem, ne odveć bistrom Biffu da iskoristi rezultate i obogati se klađenjem.

Marty i Doc nastoje spasiti stvar putovanjem u 1955., kada je mladi Biff dobio knjigu sa rezultatima, i spriječiti primopredaju iste nastojeći usput izbjeći sami sebe.

Drugi nastavak trilogije snimljen je zajedno sa trećim što je bio početak takve prakse koja će se tek kasnije početi masovnije primjenjivati. Nešto kompliciranija premisa sa puno više putovanja u 1955., 1985. i 2015. u različitim kombinacijama svodi se na pokušaj vraćanja starog Biffa iz budućnosti u prošlost, u vrijeme kada je predao almanah.

i.k.