Poseban tretman - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Poseban tretman

Poseban tretman

Poseban tretman (1980.)

Centar film Beograd

89' drama

Režija:           Goran Paskaljević

Uloge: Ljuba Tadić, Danilo Bata Stojković, Dušica Žegarac, Milan Srdoč, Milena Dravić, Bora Todorović, Petar Kralj, Radmila Živković, Predrag Bijelić, Dušan Tadić, Pavle Vujisić, Bata Živojinović

Scenario:        Filip David, Dušan Kovačević

Producent/i:   Dan Tana Productions, Milan Žmukić

Zemlja:          Jugoslavija, Srbija

Linkovi: IMDb

Poseban tretman

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Doktor Ilić je poznati stručnjak za odvikavanje od alkohola.

U lokalnoj pivovari veliki je problem alkoholiziranost radnika i Ilić je baš tu odlučio demonstrirati svoje uspješne metode za odvikavanje. Za svoj posebni tretman sastavlja ekipu od šest pacijenata i s njima kreće na put.

Ilićev posebni tretman na bazi je dijete s jabukama, Vagnerove glazbe, fizičkog odgoja i amaterskog kazališta. On ima i sedmogodišnjeg sina, kojeg vodi na gostovanje svog kazališta, u čijoj predstavi pacijenti opisuju njihov život prije tretmana i pričaju o zlu alkoholizma.

Problemi nastaju kad ih odvede u pivnicu. Već na putu je viđen kako tajno pije i očito je da i sam ima problema s alkoholom, a u pivnici se pokazuje da je tiranin i dvolična ličnost, koja uživa u maltretiranju pacijenata sa slabostima. Najbolnije saznanje mu je kad i vlastiti sin primijeti kakav je uistinu njegov otac.