Suvišna okrutnost - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Suvišna okrutnost

Suvišna okrutnost

Blood Simple. (1984.)

River Road Entertainment

99' krimi, drama, triler

Režija:           Joel Coen

Uloge: John Getz, Dan Hedaya, Deborah Neumann, Loren Bivens, Van Brooks, William Creamer, Nancy Finger

Scenario:        Joel i Ethan Coen

Producent/i:   Daniel F. Bacaner, Joel i Ethan Coen, Mark Silverman

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Suvišna okrutnost

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
4
0.00

Julian Marty je poluparanoik koji vodi bar u Texasu, a njegova žena Abby, na koju je strašno ljubomoran je ljubavnica Raya, konobara u baru.

S obzirom da Marty ima osnovanu sumnju da ga Abby vara, unajmi privatnog detektiva Lorena Visssera, da pronađe inkriminirajuće dokaze. Kad mu Visser donese eksplicitne fotografije, Marty mu ponudi 10 000 dolara da ubije ljubavnički par u najprikladnijoj situaciji. Visser, privučen novcem prihvaća, ali mu sine ideja.

Preuredi fotografije, koje je uslikao u motelu, da ljubavnici izgledaju kao mrtvaci. Nakon što mu Marty preda novac, ubije ga Abbynim pištoljem, koji joj je ukrao iz torbice. Tijelo pronađe Ray, koji ga u panici zakopa na otvorenom. U međuvremenu, Marty dođe k svijesti i u jaucima biva živ zakopan.

Abby i Ray još uvijek ne znaju da je u cijelu priču upleten Visser. No on je u Martyjevom baru izgubio upaljač, koji ga može povezati sa zločinom. Zato se mora riješiti Abby i Raya. Dočeka ih pred Abbynim stanom i prvo ubija Raya, a s Abby slijedi borba.