Ratnici podzemlja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ratnici podzemlja

Ratnici podzemlja

The Warriors (1979.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

93' akcija, krimi, drama

Režija:           Walter Hill

Uloge: Michael Beck, David Harris, Roger Hill, Terry Michos, Ginny Ortiz, James Remar, Marcelino Sanchez, Lynne Thigpen

Scenario:        Walter Hill, David Shaber, Joel Silver

Producent/i:   Lawrence Gordon, Frank Marshall, Joel Silver

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Ratnici podzemlja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.37
38
0.00

New York je sedamdesetih bio dom sedam milijuna ljudi, koji tijekom dana rade i zabavljaju se, dok noću gradom haraju nemilosrdne ulične bande.

Neke od tih bandi su Furies, Rogues, Boppers, Hi-Hats, Lizzies, Turnbull AC's, Gramercy Riffs i Warriors. Cyrus je lider jedne od najvećih njujorških bandi, Riffsa. On je u Van Cortland parku okupio tisuće članova većine gradskih bandi i iznio svoj plan o ujedinjenju '60 000 vojnika' protiv policije, s ciljem preuzimanja grada.

No Cyrus je imao previše povjerenja u gradske bande i njegova ideja mu se obila u glavu metkom u čelo, koji je ispalio lider Roguesa. No Cyrusova ekipa ne shvati tko im je upucao vođu i optuži za to Warriorse. Riffsi tako okrenu sve bande u gradu protiv Warriorsa.

Oni mogu preživjeti noć jedino ako uspiju stići do svog teritorija, Coney Islanda. U tome im uvelike odmaže i lokalna radio stanica, na kojoj DJ informira ostale bande o kretanjima i lokaciji Warriorsa. Oni se na svom putu bore s raznim bandama i moraju opravdati ime koje nose.