Carrie (1976.) - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Carrie (1976.)

Carrie (1976.)

Carrie (1976.)

United Artists

98' drama, horor, fantastika

Režija:           Brian De Palma

Uloge: Sissy Spacek, Amy Irving, William Katt, Nancy Allen, John Travolta, Piper Laurie, Betty Buckley

Scenario:        Lawrence D. Cohen

Producent/i:   Paul Monash, Louis A. Stroller

Zemlja:          SAD

Linkovi:

IMDb

Carrie (1976.)

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
22
0.00

Carrie White je povučena i nesigurna tinejdžerka, koja živi u kući na osami sa samohranom majkom Margaret, vjerskim fanatikom.

Zbog povučenosti, Carrie je česta meta zadirkivanja svojih školskih kolegica, koje se s njom sprdaju na najokrutniji način. Ni kada dođe kući, nije joj ljepše - fanatična majka uvjerava je da su sve žene od Eve grešne, a za najmanju sitnicu je istuče i zaključa u mračnu sobu.

Jednog dana u školi, prilikom tuširanja nakon sata tjelesnog odgoja, Carrie primjeti da krvari. Ne znajući da je to menstruacija, uplaši se od šoka i izleti gola pred svoje kolegice iz razreda. One joj se strašno narugaju, s predvodnicom Chris Hargenson, a kazni ih nastavnica Collins, puna razumijevanja za neobičnu djevojku, koja zabrani Chris da dođe na maturalni ples, navažniju večer svih učenica.

Njena prijateljica Sue nagovori svog dečka da na ples ne povede nju, već Carrie, uvjeravajući nastavnicu da su joj namjere plemenite. Chris sprema osvetu uz pomoć svog dečka Billyja, koji na plesu treba podvaliti Carrie. U međuvremenu Carrie shvati da ima telekinetičke sposobnosti te može snagom volje micati stvari. Nakon neslane šale na plesu, ona podivlja i prolije mnogo krvi.