Rent - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Rent

Rent

Rent (2005.)

Columbia Pictures / Blitz film i vdeo

128' drama, glazbeni, romansa

Režija:           Chris Columbus

Uloge: Rosario Dawson, Taye Diggs, Wilson Jermaine Heredia, Jesse L. Martin, Idina Menzel, Adam Pascal, Anthony Rapp, Tracie Thoms, Taye Diggs, Julia Roth, Porscha Radcliffe

Scenario:        Chris Columbus, Stephen Chbosky

Producent/i:   Jeffrey Seller, Kevin McCollum, Allan S. Gordon

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Rent

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.67
3
0.00

mandalay 23.02.2008 Ocjena recenzije : 3.0

How do you measure a year?

Za samu predstavu sam čuo još davno, pa i da se snima filmska adaptacija, ali u to vrijeme još nisam obraćao pozornost. Kako mi je nedavno prijatelj rekao da je pogledao film i da mu se svidio, rekoh "ajde da i to odradimo" obzirom da nekako slabije gledam filmove u zadnjih godinu-dvije. Od same uvodne scene i uvodne pjesme, koja mi ne izlazi iz glave već danima, pa do završnog kadra, morat će vam se oči zasuziti barem jednom. U suprotnom film vas ili ni najmanje ne zanima, ili ste bez srca. :) Sam cast mi se jako svidio te nisam znao da je sam Taye Diggs član izvorne broadwayske postave. Za Wilsona Jermaine Herediu sam stvarno pomislio da je gej obzirom kako je odradio ulogu, a i pročitavši da je već imao sličnu ulogu u "Nepodnošljivom gnjavatoru" sa Hoffmanom i De Nirom. Koliko god da je bio plaćen, mislim da nije bio dovoljno obzirom što je izveo u onim cipelama na visoku petu. :D Sada mi je žao što se prošle godine nisam sjetio tog mjuzikla i pogledao ga u živo na daskama dok sam bio u New Yorku, jer se predstava zauvijek zatvara 1. lipnja ove godine nakon 12 godine igranja. Bilo bi lijepo vidjeti i tu verziju. Jedan od meni dražih mjuzikala, a možda i filmova.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dmode 20.01.2007 Ocjena recenzije : 3.5

Rent This!

Vrlo poznata i gledana kazališna predstava Rent 2005. je ekranizirana. Posao je obavio Chris Columbus (iako sam ja očekivao Baz Luhrmana) te je napravio velik korak radeći mjuzikl kojih danas ima sve manje. Uspio je na filmu okupiti jedan dio glumačke ekipe koja je bila i u originalnoj postavi na kazališnim daskama 1996.

Film prati skupinu mladih boema kojima je život pun problema (u, gle rima). Od ljubavnih problema pa sve do SIDE. Neki od njih će ih riješiti, a neki pak neće.
Posebice bi istaknuo Rosario Dawson koja tumači lik Mimi Marquez jer je i u ovom filmu neodoljiva i izvrsna.

Što se tiče sličnosti s ''Kosom'' složio bi se s Aileen, ali ne bi baš obraćao veliku pozornost na to već bi samo rekao da je ''Rent'' moderna verzija legendarnog filma ''Kosa''.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

aileen 22.11.2006 Ocjena recenzije : 3.5

Boemski život

Kao prvo trebam naglasit da ja, za razliku od većine ljudi, volim mjuzikle. I kao drugo, treba reći da ovaj film nije za one kojima slobodan život i nije baš drag. Cijeli film se radi o problemima mladih boema u NY. Neki problemi vezani su uz bolest, neki uz ljubav, neki uz načela...i oni će vam za svaki svoj problem otpjevat koju pjesmicu. Meni osobno se film svidio, radnja je, recimo to tako, modernizirana, no opet jako podsjeća na "Kosu" i to je najveći minus ovom filmu, pjesme su mi se najviše svidjele ali držim da bi to još puno bolje izgledalo da sam gledala u kazalištu. Ali, uvijek postoji ali, ako volite mjzikle i nemate što za radit, pa zašto ne....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: