Lažljivac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Lažljivac

Lažljivac

Liar Liar (1997.)

Universal Pictures / Continental film

86' komedija, fantastika

Režija:           Tom Shadyac

Uloge: Jim Carrey, Maura Tierney, Justin Cooper, Jennifer Tilly, Cary Elwes, Amanda Donohoe, Swoosie Kurtz, Anne Haney, Jason Bernard, Mitch Ryan

Scenario:        Paul Guay, Stephen Mazur

Producent/i:   James D. Brubaker, Michael Bostick, Brian Grazer

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMDb

Lažljivac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.24
34
0.00

Maxa Reeda teta u vrtiću pita čime se bavi njegov otac i on, kao iz topa, izvali da mu je otac lažljivac, mada u stvarnosti radi kao odvjetnik.

Fletcher Reed je odvjetnik, a put do uspjeha mu je laganje. Izvrtanjem istine u svom poslu stekao je ugled i veliko bogatstvo. Za to je morao platiti razvodom od supruge Audrey i udaljavanjem od malog Maxa. Bivša žena sad je u vezi sa šarmantnim Jerryjem, koji želi nju i Maxa odvesti u Boston.

Max ne želi otići u drugi grad i tako se potpuno udaljiti od oca, a bliži mu se i peti rođendan. Nada se da ovog puta tata neće zeznuti i da će doći na proslavu, ali on, kao i obično ima posla preko glave. Atraktivna šefica Miranda povjerila mu je zahtjevni slučaj brakorazvodne parnice praznoglave bogatašice Samanthe Cole.

Fletcher na dan rođendana završi s Mirandom i ne pojavi se na proslavi. Max je jako razočaran i gaseći svjećice na rođendanskoj torti zaželi da mu otac prestane lagati, barem na 24 sata. Iduće jutro, odvjetnik shvati da se s njim nešto dogodilo i da više nije u stanju lagati, a bliži se parnica, u kojoj mu je laž trebala biti glavno oružje.