Puška za uspavljivanje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Puška za uspavljivanje

Puška za uspavljivanje

Puška za uspavljivanje (1996.)

Hrvatska radiotelevizija : FIZ d.o.o.

116' krimi, triler

Režija:           Hrvoje Hribar

Uloge: Rene Medvešek, Alma Prica, Jelena Miholjević, Nina Violić, Mustafa Nadarević, Relja Bašić, Vili Matula, Goran Višnjić, Filip Šovagović, Kristijan Ugrina, Igor Kelčec, Dražen Kühn

Scenario:        Hrvoje Hribar, Ivan Vidić

Zemlja:          Hrvatska

Linkovi: IMDb

Puška za uspavljivanje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
2
0.00

Jedne jesenje, hladne i kišne noći u Zagrebu, u jeku Domovinskog rata, Janko, pozornik na straži ruske ambasade sretne Martu, pospanu udovicu.

Janko je momak, koji je učinio sve da završi iza ruske ambasade, a za sebe tvrdi da ga je u ratu pogodila bomba i da od tada pati od nesanice. Kad je vidio Martu, poželio je iskočiti iz svog lošeg, prijetvornog života. Marta je pak cijeli život provela uz divljaka Karla, zbog kojeg je i sama podivljala, a kasnije ju je samoća učinila nestrpljivom i ćudljivom.

Janko je odlučio liječiti svoju nesanicu na način da traga za Martinim nestalim mužem, dok je ona okružena čudnim društvom i brine se oko ostatka svog ugroženog imetka. Janko želi Martu tragajući za istinom, od koje nitko neće imati koristi.

U svojoj potrazi nalazi Čehinju Juliju, koja je nekoć voljela Karla Štajnera, ali je završila s njegovim kompićem Vladom, shvativši da se od ljubavi ne živi. Vlado danas želi Karlov imetak, kojeg se Marta ne planira odreći. U cijeloj priči izranja afera oko nabavke oružja, a Jankov cilj osvajanja Marte, imat će previše žrtava.