Moja super bivša - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Moja super bivša

Moja super bivša

My Super Ex-Girlfriend (2006.)

20th Century Fox Distribution / Continental film

95' akcija, komedija, romansa

Režija:           Ivan Reitman

Uloge: Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Faris, Eddie Izzard, Rainn Wilson, Wanda Sykes

Scenario:        Don Payne

Producent/i:   Bill Carraro, Arnon Milchan, Gavin Polone

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Moja super bivša

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.95
20
0.00

Uma Thurman je superjunakinja koja se odlučuje osvetiti dečku koji ju je nogirao… Ne, nije riječ o još jednom Kill Billu, već o superheroj komediji Ivana Reitmana.

Matt Saunders (Luke Wilson) spetlja se s ljepoticom Jenny Johnson (Uma Thurman). Iako u početku oduševljen njezinim stasom i seksualnim akrobacijama, Matt shvati da nešto nije u redu kada mu ona, ni tjedan dana nakon što prohodaše, objavi ljubav, pa odluči ipak prekinuti vezu. No, par dana kasnije saznaje da je Jenny zapravo G-Girl, superjunakinja koja spašava New York od lopova, požara i sličnih nedaća. Povrijeđena Jenny odluči se osvetiti, ponižavajući i mučeći Matta svojim supermoćima. A kada u igru uđe i Profesor Bedlam (Eddie Izzard), bad guy čiji je cilj riješiti G-Girl svih njezinih moći, stvari postanu još kompliciranije…

Redatelj ovoga miksa 'Fatalne privlačnosti' i 'Izbavitelja' je Ivan Reitman, najpoznatiji po 'Istjerivačima duhova' iz (dalekih) osamdesetih, a autor scenarija je Don Payne, inače dugogodišnji scenarist i izvršni producent Simpsona. Kažu da im je namjera bila snimiti atipičnu romantičnu komediju, ali i atipični superhero film, učinivši G-Girl neurotičnom i osvetoljubljivom.

Ekipa se hvali kako filmu ne nedostaje ni romanse, ni komedije, ni specijalnih efekata, ni akcije (Uma Thurman izvela je većinu akrobacija bez dublera, pri čemu joj je pomoglo iskustvo na 'Kill Billu'), a kažu, ne fali ni seksa. Barem ne onoliko koliko to dopušta PG-13 rejting. Na pitanje kako zamišlja seks sa superjunakinjom, Reitman odgovara: 'Uzbudljivo i bolno!'.

Kritika je relativno dobro primila film. Uglavnom se hvali nastup Ume Thurman kao i nekoliko urnebesnih situacija, a negativne kritike su uglavnom upućene mizoginičnosti cjeline koja, kako navodi Michael Phillips 'sadrži vše neprijateljstva prema žanama nego soba puna talibanskih klerika'.