Moja super bivša - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Moja super bivša

Moja super bivša

My Super Ex-Girlfriend (2006.)

20th Century Fox Distribution / Continental film

95' akcija, komedija, romansa

Režija:           Ivan Reitman

Uloge: Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Faris, Eddie Izzard, Rainn Wilson, Wanda Sykes

Scenario:        Don Payne

Producent/i:   Bill Carraro, Arnon Milchan, Gavin Polone

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Moja super bivša

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.95
20
0.00

ellena 18.11.2008 Ocjena recenzije : 0.0

bivsa

film je ok ima komedije jedino to

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 22.02.2007 Ocjena recenzije : 3.5

Krivi izbor redatelja

Film o super junakinji koja se zaljubi, poludi kada je njen dragi ostavi i počne mu se osvećivati zvuči prilično dobro kao temelj za kvalitetan film, ali ovdje je ipak sve ostalo u prosječnosti.
Razlog tome vidim u redatelju Reitmanu. Iako se radi o redatelju čije ime će privući gledatelja, mislim da čovjek od Blizanaca sa Schwarzeneggerom i Istjerivača duhova nije uspio napraviti ništa kvalitetnije. U ostalim filmovima (Evolucija, Dan Očeva, Policajac iz dječjeg vrtiča, Junior) kao da uvijek igra na sigurno i uvijek se odluči na snimanje filma koji će biti prikladan svima. Mišljenja sam da njegovim filmovima nedostaje upravo malo drskosti i kontroverzije da filmove učine zanimljivijim. A upravo ovaj film mu je to nudio.
Po meni, najbolji i najkomičniji su dijelovi filma kojima se humor temelji na prikrivenoj seksualnosti (scene seksa Luke Wilsona sa super djevojkom u krevetu kada puknu i krevet i zidovi, scene sa Wandom Sykes u ulozi šefice koja u svemu vidi potencijalno seksualno uznemiravanje na poslu). I to bi bilo to. Ostatak filma svede se na ''super zlikovca'' koji želi uhvatiti Super djevojku jer je zaljubljen u nju, Ljubomorne ispade Super djevojke koja se osvećuje tako da, ni više ni manje, ubaci morskog psa čovjeku u stan i sl. Da je filmu dodana određena doza crnog humora,pa čak i onog američkog ''toilet'' humora, malo više prave napetosti (npr. crnohumorne parodije koja bi podsjećala na, recimo, ''Fatalnu privlačnost'') mislim da bi film ispao puno bolje.
Glumačka ekipa je odradila solidno svoj posao, ali moglo je to i puno bolje, samo da su im to omogućili scenarij i redatelj.
Na kraju, dobili smo gledljivu poslijepodnenvnu komediju, ali ništa više od toga.
I na kraju, što joj znači ime G-djevojka?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

ljerci 09.02.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Strašno

Stvarno bezveze film...malo humora na pocetku i to je to...brr. Uma se iz super cure koja spasava svijet pretvori u super bitch koja je dosadna i glupa...Prvi put da mi je luke wilson bio simpa,ako je to moguce

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tihy 29.10.2006 Ocjena recenzije : 2.0

Erm, OK...

Samo kratki osvrt: film ima dosta humora, pogotovo kod osvete G-girl, ali je u nekim dijelovima iritantan. Uma Thurman je dosta dobra, dok mi se Luke Wilson čini preglumljen... Annina uloga u filmu ujedno je jedna od zanimljivijih, uz Uminu naravno, no ipak gluma ne spašava cijeli film. Film je dakle, temeljen na dobroj glumi i odličnom humoru, efektima i pomalo razočaravajućom režijom- no ipak ga preporučam svim ljubiteljima rom. komedija... A film nije predvidljiv...

Ocjena: 3/4(tri do četri)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: