Klik – za savršen život - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Klik – za savršen život

Klik – za savršen život

Click (2006.)

Columbia Pictures / Continental Film

107' komedija, drama, fantastika

Režija:           Frank Coraci

Uloge: Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken, Henry Winkler, David Hasselhoff, Julie Kavner, Sean Astin, Katie Cassidy, Jennifer Coolidge, Cameron Monaghan

Scenario:        Steve Koren, Mark O'Keefe

Producent/i:   Adam Sandler, Jack Giarraputo, Neal H.Moritz, Steve Koren, Mark O'Keefe

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Klik – za savršen život

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.57
53
0.00

Adam Sandler dobiva čudesni daljinski kojim upravlja svojim životom i premotava ovaj film od komedije do drame, a sve uz puno vulgarnog humora.

Arhitekt Michael Newman (Adam Sandler) cijelo vrijeme provodi na poslu, ali ga šef (David Hasselhoff) dovoljno ne cijeni, a obitelj mu zamjera da ne provodi dovoljno vremena kod kuće. Smeta mu i što u kući ima bezbroj daljinskih upravljača koje ne može savladati pa odlazi u trgovimu po univerzalni daljinski upravljač. Bizarni prodavač Monty (Christopher Walken) nudi mu eksperimentalni daljinski koji Michaelu služi i za upravljanje – vlastitim životom. S njime može prebacivati sebe u prošlost i u budućnost, isključiti glas svojoj ženi Donni (Kate Beckinsale) kada se svađaju i premotavati neugodne situacije. Sa superdaljincem Michael postiže uspjeh na poslu i mir u obiteljskom domu no kada se daljinski otme kontroli, Michael shvati da je svojim ponašanjem ugrozio ljubav svoje obitelji...

Ideju za film dobio je scenarist Steve Koren koji se jednom svađao sa svojom djevojkom i kada više nije mogao izdržati njezina prigovaranja, uperio je prema njoj daljinski upravljač i stisnuo tipku koja isključuje zvuk. U stvarnosti ta ideja nije funkcionirala, ali je tu ideju Koren razradio za film zajedno s partnerom Mikeom O'Keefeom. S O'Keefom Koren dugo vremena piše skečeve za 'Saturday Night Live', gdje njihove viceve izvode ugledni komičari pa su se tako sprijateljili i s Adamom Sandlerom koji je uzeo glavnu ulogu i angažirao svog 'kućnog' redatelja Franka Coracija ('Luda vjenčanja' i 'Vodonoša').

Kao i u prijašnjim Sandlerovim komedijama, u paketu s njim dolazi i Rob Schneider, a najzapaženije su ipak prošle netipične komične uloge dviju legendi: Christophera Walkena i Davida Hasselhoffa. Da je Sandler još uvijek ljubitelj tinejdžerske publike dokazao je i na box officeu. Film je dobro prošao u američkim kinima, već je u prvom vikendu zaradio 40 milijuna dolara a na kraju čak 135 milijuna.

Kritičari filmu zamjeraju da je tipičan Sandlerov film sa svim njegovim uobičajenim manama plus što koketira i s dramom te postaje sentimentalan pri kraju. Kritičar BBC Movies-a ocjenjuje da se šale opet vrte oko debljine, prđenja i seksa te prijeti da će film, čim iziđe na DVD-u, kupiti samo da ga može brzo provrtiti, osvete radi.

s.p.