Nepodnošljivi prijatelj - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nepodnošljivi prijatelj

Nepodnošljivi prijatelj

Flawless (1999.)

MGM / Blitz film i video

112' komedija, drama

Režija:           Joel Schumacher

Uloge: Robert De Niro, Philip Seymour Hoffman, Barry Miller, Chris Bauer, Skipp Sudduth, Wilson Jermaine Heredia, Nashom Benjamin, Scott Allen Cooper, Rory Cochrane, Daphne Rubin-Vega

Scenario:        Joel Schumacher

Producent/i:   Neil A. Machlis

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Nepodnošljivi prijatelj

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
3
0.00

Jedan je konzervativan i ponosan bivši policajac, a drugi slobodoumni transvestit. Oboje su tvrdoglavi susjedi koje će okolnosti prisiliti na koegzistiranje.

Homofobični, konzervativni čuvar u mirovini Walt Koontz (Robert De Niro) doživljava srčani udar. Poluparaliziran kreće u proces rehabilitacije nakon što ga otpuste iz bolnice, a program oporavka uključuje i satove pjevanja koji bi mu trebali pomoći u povratu govora.

Ispostavlja se da mu je instruktor pjevanja susjed što se isprva čini kao sjajno rješenje, s obzirom da je preponosan da odlazi na terapije. Zabarikadiran u stanu odlučuje se na rehabilitaciju kod kuće te uzima usluge susjeda Rustyja Zimmermana (Phillip Seymour Hoffman) za kojeg se ispostavlja da je na putu da postane žena operativnim zahvatom. To se konzervativnom čuvaru neće nimalo svidjeti.

Dvojica ljudi iz potpuno različitih svjetova morati će pronaći načina da pokažu poštovanje jedan prema drugome bez da se u procesu pobiju.

i.k.