Kralj škorpiona - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kralj škorpiona

Kralj škorpiona

The Scorpion King (2002.)

Universal Pictures / Continental film

94' akcija, avantura, fantastika

Režija:           Chuck Russell

Uloge: Dwayne 'The Rock' Johnson, Michael Clarke Duncan, Steven Brand, Kelly Hu, Bernard Hill, Grant Heslov

Scenario:        David Hayter, William Osborne, Stephen Sommers

Producent/i:   Vince McMahon

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Kralj škorpiona

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.42
12
0.00

U prequelu Mumija serijala gledamo bivšeg profesionalnog hrvača Dwaynea 'The Rock' Johnsona u ulozi neustrašivog ratnika u borbi protiv zla.

Nakon što su zaradili gomilu novca na dva Mummy filma Universalovi producenti su se odlučili novi film izgraditi oko jednog od glavnih svojih uspješnica. Riječ je o bivšem hrvaču, WWF zvijezdi poznatoj pod nadimkom 'The Rock'. Ideja je bila snimiti pustolovni akcić u 'Indiana Jones'/'Gladiator'/'Conan' stilu.

Radnja je smještena 5000 godina unazad, u vrijeme warlorda Memnona čija totalitaristička vladavina i čvrsta ruka ugnjetavaju narod. Pomaže mu proročica koja ga čini nepobjedivim pred svim neprijateljima, sve dok mu se putevi ne ukrste sa našim junakom naravno.

Ostaci ostataka starih plemena obraćaju se vrsnom plaćeniku Mathayusu (The Rock) ne bi li im pomogao u borbi protiv zlog vladara. On naravno pristaje, upada u Memnonovu palaču pobivši usput gomilu ljudi svojim golemim mačom, te pronalazi proročicu Cassandru za koju se ispostavlja da je prava ljepotica.

Uzima ju za taokinju te se ubrzo zaljubljuje prije nego što se sabere i vrati se očitati bukvicu Memnonu.

i.k.