Duh - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Duh

Duh

Ghost (1990.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

128' drama, fantastika, romansa

Režija:           Jerry Zucker

Uloge: Patrick Swayze, Demi Moore, Whoopi Goldberg, Tony Goldwyn, Stanley Lawrence, Christopher J. Keene, Susan Breslau, Martina Deignan

Scenario:        Bruce Joel Rubin

Producent/i:   Steven-Charles Jaffe

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Duh

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.44
9
0.00

'Dok nas smrt ne rastavi' ne treba shvatiti dolsovno ukoliko pitate Sama Wheata koji i nakon odlaska na onaj svijet bdije nad svojom voljenom.

Sam (Patrick Swayze) i Molly (Demi Moore) skladan su par, vole se, razumiju i sve je idilično dok ih jedne večeri po povratku iz kazališta ne napadnu u mračnoj uličici. Sam je ubijen te se nađe u ulozi duha čija smrt, kasnije će se ispostaviti, nije nimalo slučajna.

On je naime neka vrsta investicijskog savjetnika, a jedan od njegovih sljedećih poslova trebala je biti spletka koja uključuje pranje nekoliko milijuna dolara novca od prodaje droge. Sada je Molly u opasnosti, a Samov zadatak je da ju upozori i zaštiti.

U njihovom luksuznom stanu na Manhattanu Molly posjećuje samoprozvana vidovnjakinja (Whoopy Gooldberg) i upozorava ju na Samovu duhovnu prisutnost. Ona čuje svaku njegovu riječ te prenosi Molly činjenice koju samo on može znati da bi nakon beskonačnih seansi i sama povjerovala da joj je dragi zaista tu, samo s druge strane.

i.k.