Crna kutija - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Crna kutija

Crna kutija

La Boîte noire, Black Box (2005.)

EuropaCorp. Distribution / Blitz film i video

90' drama, triler

Režija:           Richard Berry

Uloge: José Garcia, Marion Cotillard, Michel Duchaussoy, Bernard Le Coq, Héléna Noguerra, Gérald Laroche, Marysa Borini, Nathalie Nell, Lise Lamétrie, Pascal Bongard

Scenario:        Richard Berry, Eric Assous, Richard Berry

Producent/i:   Luc Besson, Pierre-Ange Le Pogam

Zemlja:          Francuska

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Crna kutija

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.57
7
0.00

Probudivši se iz kome nakon automobilske nesreće glavni se junak ponovno upoznaje sa samim sobom uz pomoć fragmenata vlastite podsvijesti.

Scenarist i redatelj Richard Berry je inspiraciju za svoj film pronašao proučavajući stanje svijesti i ponašanje ljudi nakon buđenja iz kome, teških ozljeda i raznih trauma. Omiljeno štivo bila mu je knjiga 'Sjećanje na izbivanje' Hélène Oppenheim-Gluckman koja se bavila pročavanjem stanja u kojem se čovjek nalazi neposredno nakon izlaska iz kome.

U takvoj se situaciji našao Berryjev glavni junak Arthur Seligman (José Garcia) koji se nekoliko sati nakon automobilske nesreće budi u bolnici. Tog vremena nije svjestan već neartikulirano priča buncajući nepovezano.

U trenucima potpune izgubljenosti shvaća da je sudjelovao u prometnoj nesreći te gdje se nalazi no nikako se ne može sjetiti detalja vezanih za nesreću. Situaciju će mu dodano zakomplicirati podatak da se nalazi kod Cherbourga, obzirom da živi u Parizu, a muči ga i pitanje da li je automobilom pregazio dječaka.

Priliku da sazna odgovore na ta i mnoga druga pitanja pružit će mu bolničarka Isabelle (Marion Cotillard) koja je brižno zapisivala sve što je buncao. Došavši u posjed te 'crne kutije' vlastite podsvjesti Arhur započinje veliku istragu.

i.k.