Sentinel – agent u bijegu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sentinel – agent u bijegu

Sentinel – agent u bijegu

Sentinel (2006.)

20th Century Fox / Continental Film

110' krimi, triler

Režija:           Clark Johnson

Uloge: Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Eva Longoria, Martin Donovan, Ritchie Coster, Kim Basinger, David Rasche

Scenario:        George Nolfi, prema romanu Geralda Petievicha

Producent/i:   Michael Douglas, Marcy Drogin, Arnon Milchan

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Sentinel – agent u bijegu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.94
16
0.00

M. Douglas je na vatrenoj liniji dok čuva predsjednika, a zatim je bjegunac kojeg krivo optuže i 24 sata traže K. Sutherland i kućanica Longoria.

Pete Garrison (Michael Douglas), iskusni agent američke tajne službe, prije 20 je godina spasio život predsjedniku Reaganu, a sada uglavnom brine o supruzi aktualnog predsjednika (Kim Basinger) s kojom ima ljubavnu aferu. Garrisonov kolega i prijatelj biva ubijen u namještenoj pljački, a Garrisonu doušnik javlja da je u tajnoj službi izdajnik koji planira atentat na predsjednika SAD-a (David Rasche). S istragom počinje najbolji istražitelj tajne službe David Breckinridge (Kiefer Sutherland) koji je bio najbolji Garrisonov prijatelj dok se nisu posvađali. Zajedno s novakinjom Jill Marin (Eva Longoria), Breckinridge provjerava agente u predsjedničkom osiguranju. Uskoro Garrisona počinju ucjenjivati s kompromitirajućim fotografijama njega i predsjednikove žene. Kada Garrison padne na detektoru laži, a predsjednika pokušaju ubiti, Breckinridge kreće uhititi Garrisona. Ovaj pak bježi i pokušava otkriti tko mu je smjestio...

Sudeći po reakcijama, ovaj miks 'Bjegunca' i 'Na vatrenoj liniji' mnoge podsjeća i na dosadniju verziju serije '24'. Bilo je i pitanja kako takav rutinerski film nije produciran direktno za tv a film zaista i ima dosta veze s tv-om. Osim ostarjelih filmskih zvijezda, (Michael Douglas, Kim Basinger) koje obično na kraju karijere i završe na TV-u, tu je i Kiefer Sutherland koji ponavlja sličnu ulogu Jacka Bauera iz serije '24' te Eva Longoria, kojoj je kao i u 'Kućanicama' glavni zadatak da privlači muške poglede. Pravim teveljupcima neće promaći ni činjenica da predsjednika SAD-a glumi David Rasche, Sledge Hammer iz istoimene kultne serije 80-tih. Snobovskim kritičarima to je bio razlog više da film ne trebaju smatrati ozbiljnim ali publika je reagirala sloganom 'Sledge Hammera za predsjednika!' Najviše sumnji izazvao je nastup 60–godišnjeg Douglasa u ulozi najbržeg i najboljeg agenta a domaćim gledateljima bi moglo biti zabavno čuti teroriste iz bivšeg SSSR-a koji govore 'Oš pivo?'.

No ima i pozitivnih reakcija, pa je tako po Ebertu redatelj Clark Johnson, inače iskusni režiser TV serija ('Odjel za umorstva', 'Zakon i red', 'Zapadno krilo'), ipak napravio solidnu zabavu staromodnog kova u kojoj su važni priča i karakteri.

s.p.