Casablanca - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Casablanca

Casablanca

Casablanca (1942.)

Warner Bros.

102' drama, romansa

Režija:           Michael Curtiz

Uloge: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Claude Rains, Paul Henreid, Dooley Wilson

Scenario:        Murray Burnett, Joan Alison

Producent/i:   Hal B. Wallis, Jack Warner

Zemlja:          SAD

Linkovi: IMdB

Casablanca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.77
31
0.00

caj 20.07.2012 Ocjena recenzije : 0.0

caj

uvijek vrijedno pažnje da

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

caj 20.07.2012 Ocjena recenzije : 0.0

caj

DIVAN FILM(i zadnja rečenica u njemu)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

winona 28.07.2011 Ocjena recenzije : 1.0

CASABLANCA

JEDAN OD NAJBOLJIH FILMOVA

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

felicia5252 18.11.2009 Ocjena recenzije : 0.0

klasika

ovaj film,prekrasan je dokaz kako filmovi mogu bez specijalnih efekata savršeno dočarat određeno vrijeme,stanje duha u ljudima i općenitu atmosferu koja je vladala u ovom slučaju za vrijeme 2 svjetskog rata.Uz tako talentirane glumce nista i nije moglo poć loše. to je romantika bez patetike a to se tako rijetko viđa u filmovima sadašnjice. to je samo čarolija

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rick55 31.03.2009 Ocjena recenzije : 0.0

najomiljeniji oskarovac svih vremena

legedaran.fantastican.jedno od njboljih filmskih ostvarenja svih veremena.svaki dijalog i scena su legendarni,stilizirani.iako je gradanin kane mozda jaci film,niti jedan film ikad(pa ni gradanin kane)nije mogao imati tako fascinantne dijagole.ti su se dijalozi usjekli u porama opce kulture.miljenik i publike ikritike u takvoj mjeri da ce se gotovo svaki kriticar i nacitaniji laik sloziti da je to jedn od njboljih ostvarenja sedme umjetnosti.as time goes by mozda cemo svi shvatiti vrijednost casablance.mislim da kriticari i laic mogu upravo zbog ovog medusobno si reci da je to pocetak jednog divnog priateljstva.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

galilea 07.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Nisu potrebne riječi

Ovaj film sam pogledala prije nekoliko dana kad ga je HRT prikazao. Prije toga nisam i nisam znala što će me dočekati, ali čula sam da je vrhunsko djelo, a mnogi tvrde da je bolji od "Zameo ih vjetar". "Zameo ih vjetar" nisam gledala, ali ovaj jesam i smatram da je film odličan. Nije predug, ali ni prekratak, daje vam sve informacije koje ste tražili, a Bogart i Bergman su sjajni. Zaista zanimljiv film, nema patetike koja je prisutna u mnogim filmovima nego jedan zdrav i odlučan pristup ratnom vremenu, gledan iz očiju tog vremena jer je film sniman tijekom rata. Volim povijesne filmove i ovaj me zabavio i oduševio, jedan film koji ću zasigurno dugo pamtiti, a kakav sličan neću više nikad vidjeti.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 01.07.2008 Ocjena recenzije : 0.0

"Ovo je početak jednog divnog prijateljstva" - tako završava ovaj neponovljivi i vječni film, koji govori o ljubavi, prijateljstvu, odanosti, intrigama, i preživljavanju. Radnja je smještena u grad Casablancu, pa iako ne vidimo grad (jer radnja se uglavnom odvija u Ricks' baru), osjeća se život tog grada. S jedne strane su izbjeglice koje čekaju da pobjegnu što dalje od ratnog užasa, a s druge su oni kojima je svejedno i noći ispunjavaju kockanjem i zabavom, ili švercom i bogaćenjem. Ljubavna priča se pretače iz ratnog Pariza, i sijeva se kroz sjećanja u trenutno još mirni Maroko. Da je ljubav jača i veća od drugih životnih stvari, i podređena svjetskim događajima, pokazuju nam odluke Ricka (H. Bogart).
Iako je film crno bijeli, to još više naglašava vrijeme događanja. Postoji i "obojana" verzija filma, ali kod nje se gubi onaj čar gledanja. Ako imate priliku, a niste gledali ovo remek djelo, svakako pogledajte. A ako ste ga pogledali .... play it again Sam.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dr.Bubreg 26.04.2008 Ocjena recenzije : 0.0

<3

Nemam drugog komentara nego da je film stvarno lijep i ugodan.
U njemu možeš samo uživati.
Radnja nije komplicirana, po meni jedna od najljepših romantičnih priča ikad...
Kraj je također predivan, baš te oblije sreća kad ga gledaš...
Remek djelo.
Za ozbač ga trebate pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 07.01.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Uvijek vrijedno pažnje

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: