Peh do daske - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Peh do daske

Peh do daske

Just My Luck (2006.)

20th Century Fox / Continental Film

103' komedija, romansa

Režija:           Donald Petrie

Uloge: Lindsay Lohan, Chris Pine, Samaire Armstrong, Bree Turner, Faizon Love, Makenzie Vega, Chris Carmack

Scenario:        I. Marlene King, Amy Harris

Producent/i:   Arnon Milchan, Arnold Rifkin, Bruce Willis

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Peh do daske

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.74
19
0.00

Zlatna djevojka Lindsay Lohan susreće čistača wc-a kojem ništa ne ide od ruke. No, sve se mijenja nakon strastvenog poljupca.

Izuzetno plodan redatelj Donald Petrie ('Kako se riješiti frajera u 10 dana', 'Miss Congeniality'...) predstavlja se novom njujorškom romansom za koju su scenarij pisale Marlene King i Amy Harris, nekadašnja kreativna konzultantica 'Seksa i Grada', a među producentskim veličinama našao se i Bruce Willis. Kao mamac za teenage populaciju, poslužila je Lindsay Lohan, ovaj put u ulozi zlatne njujorške djevojke, dok je s druge strane, glavna muška uloga dodijeljena je relativno nepoznatom tv glumcu Chrisu Pineu kojem holivudski uspjeh zasad čitaju tek iz kave i graha.

Ashley Albright (Lindsay Lohan) je najsretnija osoba u svemiru i čini se da joj sve u životu ide od ruke. U New Yorku, najužurbanijem gradu na svijetu, Ashley nikad ne mora čekati taksi, kad kupi srećku, odmah osvoji jack pot, a uz sve to ima i najbolji posao na svijetu. Ni to nije sve, u PR tvrtci u kojoj radi, ukazala joj se prilika da napreduje tako što će organizirati bal pod maskama za izdavačkog mogula Damona Phillipsa (Faizon Love) i njegovu kompaniju. S druge strane, Jake (Chris Pine) je magnet za nesreću. Radi kao čistač zahoda i ništa mu ne ide od ruke. Unatoč tome, Jake je  optimist: Vjeruje da će mu se sreća jednog dana nasmiješiti i da će band McFly kojeg je otkrio postići izvanredan uspjeh. Želeći predati cd McFlya u ruke Phillipsu, Jake upada na manhattansku maskeradu. Između Jakea i Ashley odmah se stvori kemija, a samo jedan poljubac na plesnom podiju bit će dovoljan da se njihove sreće zauvijek zamijene.

Što se kritike tiče, naslov filma ostvario se i na platnu, pa Petriev uradak na relevantnim siteovima struže po samom dnu ocjenjivačkih barometara. Sudeći prema kritičarima, postojećim tematskim odrednicama filma, pridružit će se i nove: 'Film s Lindsay Lohan', 'Film Donalda Petriea', ali i žanrovska: 'Komedija Koja Nije Smiješna'. No, da ne bi sve bilo tako crno, našlo se i par dobrih, pa izdvajamo onu kritičara Urban Cinefilea koja kaže: 'Totalno predvidljiva i kompetentno režirana fantazija koja će vam omogućiti svim ženama ispod 30 da stave mozak na pašu'.