Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja

Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006.)

Walt Disney Pictures / Continental film

150' akcija, avantura, komedija

Režija:           Gore Verbinski

Uloge: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport, Bill Nighy, Jonathan Pryce, Lee Arenberg, Mackenzie Crook, Kevin McNally, David Bailie, Stellan Skarsgard

Scenario:        Ted Elliott, Terry Rossio

Producent/i:   Jerry Bruckheimer

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.14
124
0.00

Nakon epizode s Crnom perlom, Jacka Sparrowa i njegovu ekipu proganja prokletstvo mrtvačeve škrinje. Hoće li i ovaj put izbjeći katastrofu?

Filmska inačica H.M.S. Interceptora, broda iz Disneyevog zabavnog parka, opet plovi, i to u nastavku blockbustera iz 2003. redatelja Gorea Verbinskog. Johhny Depp po prvi puta u karijeri ponavlja ulogu, i to onu vragolastog šarmera, kapetana Jacka Sparrowa, Keira Knightley (ovaj put s ekstenzijama zbog friško ošišane kose) opet je Elizabeth Swann, prelijepa guvernerova kći, a Orlando Bloom njen dragi, Will Turner.

Velika se bura dizala oko navodne cameo uloge Keitha Richardsa, koji je u ovom nastavku Pirata trebao odigrati Jackovog oca, no zbog turneje Rolling Stonesa morao je u zadnji tren odustati. Inače, Keith Koji Se Kotrlja (s palme:) je za ovaj serijal jako bitna karika jer je Depp u jednom intervjuu izjavio kako je lik Sparrowa osmislio baš prema njemu.

Reklamnu kampanju ovog filma, ako ni po čemu drugom, pamtit ćemo po okončanju desetgodišnje 'ljubavi' Disneya i McDonaldsa. Naime, ovo je zadnji u nizu Disneyevih filmova koji će se reklamirati zajedno s hamburgerima. Težište kampanje je premiješteno u zabavni park Disneyland, gdje je kompletna ruta vožnje 'Pirati s Kariba' po kojoj je film i osmišljen redizajnirana i obogaćena likom Sparrowa, Barbosse i utvare Davya Jonesa.

Ekscentrični kapetan Jack Sparrow se opet nalazi u mreži zavrzlama koje su mu složile neke nadprirodne sile. Riješio se prokletstva Crne Perle, ali nad glavom mu visi nova zastrašujuća prijetnja: duguje krvnu okladu utvari Davyu Jonesu (Bill Nighy), vladaru oceanskih dubina i kapetanu zastrašujućeg broda Leteći Holandez. Ukoliko Jack ne ispuni davno datu okladu, snaći će ga prokletstvo vječnog služenja zloduhu Jonesu.

Will Turner i Elizabeth Swann odluče odgoditi vjenčanje ne bi li pomogli starom prijatelju u nevolji niti ne sluteći skorašnje probleme: okršaje s opakim morskim nemanima, neprijateljski nastrojenim otočanima, proročicom Tiom Dalmom (Naomie Harris), pa čak i Willovim davno izgubljenim ocem Bootstrap Billom (Stellan Skarsgård). U međuvremenu, bezobzirni lovac na pirate Lord Cutler Beckett daje se u potragu za Mrtvačevom škrinjom ne bi li stekao moć kontrole nad Davyem Jonesom i jednom zauvijek iskorijenio pirate s Kariba.

Pirati su od kritičarskih pera pokupili same petice. Najviše hvale Deppovu i Bloomovu glumu (srećom po potonjeg koji će je možda skupo platiti), nazivaju film lakom, ali kvalitetnom zabavom, nekom vrstom prekooceanskog Indiane Jonesa. 'Umjetne noge, papige, hodanje po gredi, i skriveno blago, sve pretpostavke gusarskog filma su zadovoljene', kaže Staci Layne Wilson s Fantastica Daily.

p.h.