Označen za smrt - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Označen za smrt

Označen za smrt

Marked for Death (1990.)

20th Century Fox / Continental film

94' akcija, krimi, drama

Režija:           Dwight H. Little

Uloge: Steven Seagal, Basil Wallace, Keith David, Tom Wright, Michael Ralph, Tony DiBenedetto, Joanna Pacula, Elizabeth Gracen, Bette Ford, Danielle Harris

Scenario:        Michael Grais, Mark Victor

Producent/i:   Steven Seagal, Michael Grais, Mark Victor

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Označen za smrt

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
3
0.00

DragonRage 17.07.2006 Ocjena recenzije : 3.67

Za dobra, dobra stara vremena...

Iako je Seagal kao ime danas sinonim za smeće od filma koji se nikako ne isplati pogledati,pa čak i ako ste njegov zagriženi fan (što ja ipak nisam). Eto,kao najnoviji primjer toga ću spomenuti njegov posljednji film koji sam nedavno imao prilike gledati “Crna Zora”. Očekivao sam ponajviše zbog toga što su cover DVDa i plakat izgledali obećavajuće,dajući dojam nekog skupog filma,a i Sony Pictures je producirao film,koliko toliko kvalitetan B akcić,pa čak i produkcijski i režijski sličan relativno dobrom filmu “Exit Wounds ”,a kad tamo,sranje,još jedno u nizu. Osim dvije malo kvalitetnije snimljene i izrežirane akc. scene,taj film nema ništa pametno i kvalitetno za ponudit i svakako ga zaobiđite.
Ipak moram priznati da mu je tamo od kraja 80-ih,kada je započeo karijeru,pa do sredine 90-ih gotovo većina filmova bila OK. Zapravo naslovi poput,“Above the Law” ,“Out for Justice” i "Hard to Kill" su čak imali i jednu dozu dramskih elemenata,te je slovio kao obećavajući akcijsko dramski glumac/junak. No kako mu je karijera “napredovala”,filmovi su mu postajali sve bezličniji i lošiji (pogotovo od kraja 90-ih naovamo),jer su gotovo svi bili rađeni na isti kalup,i ispostavilo se da on zapravo i nema baš nešto posebno pametnije za ponudit u svojim filmovima osim lomljena ruku i nogu, a zbilja je s guštom lomio ruke i noge. A uz to i glumačke sposobnosti su mu bile,i još uvijek jesu prilično ograničene.
Ja osobno sam kao klinac od svih tih filmskih fajtera ipak više preferirao Van Dammea,Arnia i Stallonea,no s vremenom mi je i Seagal prirastao k srcu,upravo zbog tih nekoliko kvalitetnijih starijih filmova,kao što je i ovaj.
“Označen za smrt”,dakle iako več jedan od konfekcijskih Seagalovih akcića koji nam ne nudi ništa više od več spomenutog lomljenja ruku i nogu ipak se isplati pogledati,jer se radi o solidnom akciću,ne pretjerano pametnom,ali zabavnom. Definitivno nije jedan od njegovih najboljih,ali nije ni najgori,film ima svojih aduta i mana.
Pa za stara vremena...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: