Brzina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Brzina

Brzina

Speed (1994.)

20th Century Fox/Continental film

115' akcija, triler

Režija:           Jan De Bont

Uloge: Keanu Reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock, Joe Morton, Jeff Daniels, Alan Ruck, Glenn Plummer, Richard Lineback, Beth Grant, Hawthorne James

Scenario:        Graham Yost

Producent/i:   Ian Bryce, Bill Birrell, Mark R. Gordon

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Brzina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.25
36
0.00

Uspori li ispod 50 mph autobus će, zajedno sa Sandrom Bullock i nekolicinom putnika, eksplodirati. Stvar može spasiti jedino macho man Keanu.

Glavni je negativac Dennis Hopper, u ulozi poludjelog bombaša Howarda Paynea koji će, ne dobije li 3 mil. USD, aktivirati bombu u neboderu u Los Angelesu. Tada na scenu stupaju Jack (Keanu Reeves) i partner mu Harry (Jeff Danieks), pripadnici antibombaške jedinice i spašavaju stvar.

Ukoliko prvi puta ne uspiješ pokušaj ponovo. Tom se mišlju vodi i naš bombaš koji se odlučuje za krajnje originalnu ideju. Postavlja bombu u autobus. Ona će postati aktivna kada autobus premaši brzinu od 50 mph, a eksplodirati će kada mu se brzina prvi puta smanju ispod 50 mph.

U autobusu je i naša heroina Annie (Sandra Bullock) koja će nakon određenih tehničkih problema i sama sjesti za upravljač paklenog autobusa. Nedugo zatim pridružit će joj se i Jack u jurnjavi prenapučenim ulicama Los Angelesa dok će Howard sve to promatrati na televiziji.

Veliki uspon u karijeri Reeves može zahvaliti upravo ovoj ulozi koju su prije njega odbili Stephen i William Baldwin, Bruce Willis i Johnny Depp. Isto vrijedi i za Sandru Bullock koja je totalna suprotnost macho Reevesu u nabrijanom trileru koji ne ubacuje u nižu brzinu od početka pa do samog kraja, jasno je i zašto.

i.k.