Mistična rijeka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mistična rijeka

Mistična rijeka

Mystic River (2003.)

Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures i NPV Entertainment / ISSA film i video

137' krimi, drama

Režija:           Clint Eastwood

Uloge: Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden, Laura Linney, Kevin Chapman, Adam Nelson, Emmy Rossum

Scenario:        Brian Helgeland

Producent/i:   Bruce Berman, Robert Lorenz, Judie G. Hoyt, Clint Eastwood

Linkovi: službeni site
imdb

Mistična rijeka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.38
85
0.00

Clint Eastwoodovo redateljsko ostvarenje okuplja trojicu prijatelja iz djetinjstva koji se nisu vidjeli 25 godina, nakon smrti kćerke jednoga od njih.

Prijatelji iz djetinjstva, Jimmy Marcus (Sean Penn), Sean Devine (Kevin Bacon) i Dave Boyle (Tim Robbins), odrasli u Bostonu, nađu se ponovno nakon 25 godina zbog ubojstva Jimmyjeve devetnaestogodišnje kćeri Katie (Emmy Rossum). Slučaj je dodijeljen Seanu (Kevin Bacon), koji je sada detektiv, i njegovom partneru (Laurence Fishburne). Njih dvojica moraju rasvijetliti nemilosrdan zločin, ali i stati na put razbješnjelom Jimmyju koji je, vođen osvetom, također u potrazi za ubojicom.

U ovim okolnostima našao se i Dave, suočen s demonima iz prošlosti koji su prijetili da će mu razoriti brak i svaku nadu u budućnost. Dok se istraga steže oko ova tri prijatelja, odmotava se priča o obitelji, prijateljstvu i njihovim tajnama.

Film Mystic River istražuje osobne priče trojice muškaraca, strašne događaje koji su ih povezali u djetinjstvu i utjecali na njihovu budućnost te neminovne izbore koje su bili prisiljeni odabrati. Pojedinačno se svaki od ovih likova bori s vlastitim demonima koji pokreću zajedničke akcije i čine ovaj film uzbudljivim i napetim.