Ultraviolet - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ultraviolet

Ultraviolet

Ultraviolet (2006.)

Sony Pictures Entertainment / Blitz film i video

88' akcija, ZF, triler

Režija:           Kurt Wimmer

Uloge: Milla Jovovich, Cameron Bright, Nick Chinlund, William Fichtner, Sebastien Andrieu, Ida Martin, Ricardo Mamood, Mike Smith, Clay Cullen

Scenario:        Kurt Wimmer

Producent/i:   John Baldecchi, Lucas Foster

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Ultraviolet

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.06
16
0.00

iivor 20.06.2008 Ocjena recenzije : 0.0

dosta više smeća

iritira me taj trend ekraniziranja stripova koji su sami po sebi debilni i imaju publiku ograničenih intelektualnih sposobnosti... zašto se ne snima po nekim kvalitetnijim stripovima

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Demostant 03.05.2007 Ocjena recenzije : 0.0

Izlizano

Izlizano nažalost, moglo je i bolje :-(

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dmode 27.12.2006 Ocjena recenzije : 0.0

UltraWhat?

OMG!!! velika očekivanja su opala već nakon 15 minuta filma!!
Radnja je nikakva, glumci bezveze (Milla se da podnijet al ovo joj nije neka svijetla točka karijere), nadam se da neche bit nastavka!!!

RIP UltraViolet!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

i-be 07.11.2006 Ocjena recenzije : 3.0

ultraviolet

sranje (oprostite mi na mom francuskom)

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Blade Runner 05.11.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Gledaj i ne misli

Ukoliko imate skup i dobar audio- video sustav, evo filma kojim ćete isti sustav predstaviti prijateljima i sigurni ih natjerati da razmisle o kupnji televizora koji si ne mogu priuštiti. Film je inače šupalj ali na sreću kratko traje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tihy 29.10.2006 Ocjena recenzije : 1.0

Dobro i loše

Evo ne znam kaj bi rekla. Inače ne volim takve filmove, ali ovaj me iznenadio već na početku. Međutim, kako je vrijeme protjecalo sve je manje prave radnje i puno previše tučnjave i ja u tome ne vidim nikakvog smisla. Priča na sredini postaje kompletno dosadna sa bezveznim karakterima, no ipak film nije toliko dug tako da je to pozitivna stvar. Svidjeli su mi se i specijalni efekti a i Milla nije loša...

ocjena: 2/3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Frau Traudl 24.10.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Ultraviolet

Šta je to?

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Roxy 04.07.2006 Ocjena recenzije : 3.5

Ultra -dosadna-violet

Ja kada sam pocela gledat film .. ostala sam totalno zasljepljena efektima ...I ucinio mi se da je fakat dobar . jer ti cool trikovi koje Milla Jovovich izvodi na pocetku su stvarno odlicno uradjeni. Medjutim kako je film isao dalje .... postajao je sve dosadniji .. previse tuce ,a jako malo radnje ( i to malo sto je bilo.. uradjeno je na tako DOSADAN nacin .. ). Radnja (ako se ta dosadna stvar uopste moze tako nazvati ..jer uopste nije dostojna tog naziva)se desava tamo negdje pocetkom 3000 ... kada pocinje istrazivanje novog virusa koji bi navodno trebao ojacati vojnike.. medjutim taj virus prerasta u epidemiju i stvara potpuno novu vrstu -Hemofage - sa povecanim sposobnostima svih cula i velikom snagom.( medjutim imaju i jednu manu - zive samo 12 godina ) . Tako smo mi ljudi u ovoj prici jako zla bica .. koja zele da uniste njihovu vrstu .. i tako dolazi do sukoba . bla bla! (sad se to sve cini TAKO znaimljivim .. ALI NIJE !!!!)Tu je i Violet .. koja ima 36 sati jos da zivi .. i ona spasava djete .. joj .. ma prica je u biti dosana ! Film je kao moderna verzija Kill Billa koja nas vodi u buducnost .. i tamo nas toliko izmori da to nije normalno !

Ocjena filma:2- zbog odlicni efekata ..

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 21.06.2006 Ocjena recenzije : 4.2

(Loš)Resident Evil na stereoidima

Ehh,od kud početi kod komentara ovog filma,hmm.Ovako,ovo je vrsta filma koja mene inače zanima,i film ima nekoliko dobrih elemenata,kao npr. 5 il 6 dobro režiranih akcijskih scena.No u cjelini film je loš,i bilo bi najlakše ga odmah prozvati još jednim smećem u nizu,ali ja se uvijek protivim takvoj vrsti komentara,jer čak ni takvi filmovi ne zaslužuju da ih se zove smećem i sranjem,ako ništa drugo zbog uloženog truda.
Od filma nisam ništa ni očekivao,pa nisam ništa ni dobio,i kad sam po prvi puta vidio trailer za isti,izgledao mi je dosta jeftino i loše.Onda sam kasnije čuo da je to novi film Kurta Wimmera,čovjeka zaslužnog za najbolji postmatrix film,"Equilibrium".Moje zanimanje je malo poraslo,ali ono več viđeno je mirisalo na katastrofu.
Dakle,prvo što moram reći u vezi ovog filma,jeste to da se veći kičeraj na ekranu nisam vidio,kroz cijeli film se proteže pretjerana upotreba palete raznoraznih kričavih boja koje totalno bodu u oči,plava,ljubičasta,crvena, žuta,kričavo zelena itd.To je prvi minus.Zatim,efekti.Efekti su u nekim kadrovima napravljeni toliko loše,lažna pozadina toliko pleše po ekranu,a ne bi smjela,da vam je sve teško gledat te sekvence,još posebice pojačane kričavim bojama,a bome su neke i nejasne.Dijalozi su također u nekim momentima katastrofa;"You are all going to die" kaže ona hrpi specijalaca prije nego ih sasjeći u komadiće,a ima tu još sl. bisera od kojih vam dode zlo.
Priča dosta podsjeća na "Resident Evil",imate virus, imate gl. junakinju koja puca na okolo,samo umjesto zombija imate vampire,dakle,ništa novo,ništa inventivno.No nešto se mora priznati Wimmeru,a to je režija akcijskih scena.Kao što rekoh film ima nekoliko majstorski režiranih akcijskih scena u kojima glavna junakinja koristi istu borilačku vještinu koju korisiti i Bale u "Equilibriumu",Gun Kata,no ipak u usporedbi sa Wimmerovim prethodnikom,ovaj film se u cjelini ne može mjeriti.Equilibrium je imao odličnu priču,atmosferu,cjelokupnu režiju,glumi itd,dok ovaj toga nema.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: