Matrix: Revolutions - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Matrix: Revolutions

Matrix: Revolutions

The Matrix: Revolutions (2003.)

Village Roadshow Pictures Entertainment, Warner Bros. Distribution

130' akcija, ZF

Režija:           Larry i Andy Wachowski

Uloge: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Ann Moss, Hugo Weaving, Jada Pinkett Smith, Nona Gaye, Monica Bellucci

Scenario:        Larry i Andy Wachowski

Producent/i:   Joel Silver

Linkovi: službeni site

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
72
0.00

Vojska mašina napreduje prema Zionu i u pitanju su sati kada će nadvladati zionite i iskorijeniti cijelu ljudsku rasu. Neo je u zarobljeništvu, Morpheus i Trinity u akciji spašavanja.

Treći, a svi kažu i zadnji, dio znanstveno-fantastične sage braće Wachowski The Matrix: Revolutions je rat epskih razmjera između čovjeka i mašina koji kulminira kada se Zionska vojska, potpomognuta hrabrim civilnim volonterima poput Zee i Kida, grčevito bori da zadrži invaziju Sentinela dok vojska mašina nezaustavljivo napreduje prema njihovom teritoriju.

Katastrofalnu situaciju dodatno otežava agent Smith koji prevarama postaje sve moćniji i moćniji da bi na kraju zavladao Mašinama i zaprijetio da će uništiti cijelo carstvo zajedno sa stvarnim svijetom i Matrixom. Oracle nudi Neu svoju pomoć, a on, zajedno s Trinity i Niobe, kreće na udaljeno putovanje do mjesta gdje niti jedno ljudsko biće kročilo nije - u samo središte Grada Mašina.

Neo se susreće s apsolutnim moćnikom svijeta Mašina - Deus Ex Machinom i sklapa nagodbu koja je jedina nada za svijet koji nestaje.