Koliko me voliš? - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Koliko me voliš?

Koliko me voliš?

Combien tu m'aimes? (2005.)

Pan Européenne Edition

95' komedija, drama

Režija:           Bertrand Blier

Uloge: Monica Bellucci, Bernard Campan, Gerard Depardieu, Jean-Pierre Darroussin, Edouard Baer, Farida Rahouadj, Sara Forestier, Michel Vuillermoz

Scenario:        Bertrand Blier

Producent/i:   Olivier Delbosc, Marc Missonnier

Zemlja:          Francuska, Italija

Linkovi: službeni site
trailer

Koliko me voliš?

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.50
2
0.00

Darrabban 10.12.2011 Ocjena recenzije : 0.0

Francuska bizarnoća

Slapstick komedija koja to nije. Drama o strasti, opsesiji i ženskoj ljepoti koja to nije. Teatar ljudskog identiteta i ljubavi? Ili samo nabacane skice i ideje sa pretežno voajerskim kadrovima zanosne Monice Bellucci? Ovaj francuski film definitivno je teško kategorizirati, pa vjerojatno vrijedi sve navedeno, a ponajviše ono posljednje.
Već duže vremena nisam gledao nešto ovako neobično i bizarno, ali nažalost ne kažem to u pozitivnom svjetlu. "Koliko me voliš?" je krajnje zbrčkan miš-maš opservacija ljudskog ponašanja, posebice ljubavi, koji možda ponegdje i pogodi koju hvalevrijednu misao, ali u cjelini se doima smušeno, iritirajuće i promašeno.
Početak se doima intrigantno: glavni lik François u noćnom baru susreće prostitutku Danielu i povjerivši joj se da je dobio 4 milijuna eura na lutriji, poziva je da dođe živjeti sa njim... Takva uvertira daje prostora za satiričnu komediju muško-ženskih odnosa i vječitog pitanja ljubavi i bogatstva no film se razvija apsolutno nepredvidljivo (na trenutke i urnebesno priznajem), ali krajnje nelogično gdje motivacije likova nemaju neke veze sa realnošću, a i sama radnja je neujednačena gdje iz trenutaka statičnosti radi zaokret za 180 i poprima sasvim drugi tijek i ton.
Gluma je takva kakva jest, ograničena scenarijskim bizarnostima, makar jedina svijetla točka (i jedini razlog da uopće pogledate ovaj film) Monica Bellucci je uvjerljiva kao femme fatale sa nužno potrebnom dozom emocionalne humanosti. Možda je najbolja scena filma gdje tvrdokorni makro/ljubavnik Charly (bezlični Depardieu) pita Danielu zašto ga nije napustila dok je imala šansu, a ona rezignirano odgovara: "Možda se bojim biti slobodna…"
Ako baš niste veliki poklonik prekrasne Monice Bellucci, vjerojatno ćete teško provariti ovaj naoko šarmantni, a pomalo pretenciozni i krajnje konfuzni "gemišt" ljubavnih preokupacija – tako da je najbolji savjet koji vam mogu dati da potpuno preskočite ovaj film i pogledajte recimo 'Malenu' gdje su ljubav, voajerizam i drama daleko bolje prikazani…

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

anamiek 12.01.2009 Ocjena recenzije : 0.0

ljubav je prestala

Ovo je trebala biti komedija. Ali film ima tek nekoliko smiješnih situacija, koje su potpuno izgubljene u cijelom filmu. Niti izvrsni glumci poput Monice Bellucci i Gerard Depardieu ne uspijevaju spasiti film, ma koliko se oni trudili. Jedino što muški dio publike može uživati u ljepoti lica i tijela stvarno prekrasne Monice.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: