Prognostičar - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Prognostičar

Prognostičar

The Weather Man (2005.)

Paramount Pictures / VTI

107' komedija, drama

Režija:           Gore Verbinski

Uloge: Nicolas Cage, Michael Caine, Hope Davis, Gemmenne de la Peña, Nicholas Hoult, Michael Rispoli, Judith McConnell, David Darlow, Chris Marrs, Dina Facklis

Scenario:        Steve Conrad

Producent/i:   Norman Golightly, David Alper, William S. Beasley

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Prognostičar

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.69
13
0.00

Nicolas Cage je prognostičar kojeg izjedaju privatni problemi no to ne skida smješak s njegova lica za vrijeme vremenske prognoze.

Iako kod nas to baš i nije slučaj, prognostičari na velikim TV kućama u SAD-u uživaju celebrity status poput glumaca, pjevača i sportaša. Jedan od njih je i David Spritz (Nicolas Cage), prognostičar iz Chicaga koji se nerijetko nađe pod paljbom raznih oblika brze hrane i pića jer neki vremensku prognozu shvaćaju i više nego ozbiljno.

David je vrstan prognostičar koji žarko želi poštovanje sugrađana koje, uvjeren je, zaslužuje. Velika mu se prilika ukazuje u vidu poziva na audiciju za 'Hello America', američku verziju emisije 'Dobro jutro Hrvatska', koja je tamo i više nego popularna.

Njegov uspjeh na poslu u potpunoj je suprotnosti sa stanjem u privatnom životu, što ga dovodi na rub ludila. Nikako da dobije podršku od oca (Michael Caine) koji ga ne poštuje. Žudi i za ljubavlju otuđene supruge (Hope Davis), želi usrećiti nesretnu kćer i izvesti sina na pravi put.

Sve privatne tegobe prikriva savršeni TV smiješak ispod kojeg se sprema eksplozija.

i.k.