Jednom negdje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Jednom negdje

Jednom negdje

Another Time, Another Place (1958.)

Paramount Pictures / VTI

98' drama

Režija:           Lewis Allen

Uloge: Lana Turner, Sean Connery, Barry Sullivan, Glynis Johns, Terrence Longdon, Sid James, Martin Stephens, Doris Hare, Julian Somers, John Le Mesuier

Scenario:        Del Armstrong, Joseph Kaufman, Lana Turner

Producent/i:   Joe Kaufmann

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Jednom negdje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

Ratna melodrama o tragičnoj romansi novinara BBC-a i američke ratne izvjestiteljice sa Seanom Conneryjem i Lanom Turner u naslovnim ulogama.

Film koji je krajem pedestih pokupio brdo novca na kino blagajnama snimljen je prema noveli 'Weep No More' Lenorea Coffeea. Radnja je smještena u London nekoliko mjeseci prije završetka Drugog svjetskog rata.

Američka novinarka Sara Scott (Lana Turner) radi kao kolumnistica New York Standarda no u prvom planu nisu njezine kolumne već strastvena veza sa BBC-ovim reporterom Markom Trevorom (Sean Connery).

Zaruke sa šefom (Barry Sullivan) koji ju čeka u New Yorku ne sprječavaju ju u ljubakanjem sa zgođušnim Markom. Nakon nekog vremena on prekida vezu objašnjavajući Sari da ima ženu i sina u Cornwallu. Ipak, ispostavlja se da je njihova ljubav još uvijek prejaka da bi samo tako odustali.

Sara će ipak ostati bez Marka nakon što se njegov avion sruši na jednom zadatku. Potpuno shrvana doživljava živčani slom te se pokušava suočiti sa stvarnošću. Utjehu pokušava pronaći u razgovoru sa Markovom udovicom (Glynis Johns) u Cornwallu.

Snimanje ovog isprva malog filma u britanskoj produkciji obilježili su brojni ekscesi i kontroverze. Velika zvijezda četrdesetih Lana Turner tada je bila u vezi sa gangsterom Johnnyjem Stompanatom koji je opsjednut ljubomorom prijetio Conneryju na što mu je ovaj uzvratio u Bondovskom stilu.

Prije nego što će film biti premijerno prikazan sa one strane velike bare Stompanata će već biti pod zemljom. Naime, nasilnika je nožem izbola Cheryl Crane, kćer Lane Turner nakon čega je u medijski razvikanom suđenju prošla bez zatvorske kazne. Ti su događaji dodatno pridonjeli popularnosti njihove obitelji.

i.k.