Ostani uz mene - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ostani uz mene

Ostani uz mene

Stand by Me (1986.)

Act III Productions, Columbia Pictures/Blitz

89' avantura, komedija, drama

Režija:           Rob Reiner

Uloge: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O'Connell, Kiefer Sutherland, Casey Siemaszko

Scenario:        Bruce Evans, Raynold Gideon

Producent/i:   Bruce Evans, Raynold Gideon, Andrew Scheinman

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Ostani uz mene

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.75
16
0.00

U šumi koja okružuje Castle Rock, gradić u Oregonu, četiri dječaka, najbolja prijatelja, često se nalaze u jednoj kolibici naslonjenoj na drvo.

Gordie Lachance je senzibilni pisac, Chris Chambers je najzreliji i najuravnoteženiji, Teddy Duchamp  je ekstroverzan i brbljav, a Vern Tessio je bojažljiv i povučen u sebe. Sva četiri dječaka imaju komplicirane odnose sa svojim očevima.

Vern je jednom prilikom čuo tajni razgovor starijeg brata s prijateljem o tijelu koje su našli u šumi, kad su ukrali neki auto i krenuli ga sakriti. Tijelo pripada lokalnom momku, nestalom prije nekoliko dana. Dečki se dogovore da će probati pronaći tijelo i time zaraditi medijsku pozornost. Upute se u šumu, gdje ih očekuju razne anegdote, a na kraju ugledaju tijelo skriveno u grmlju, povodeći se za smjernicama starijih dečkiju.

Nakon pronalaska tijela, život ih razdvaja. Teddy i Vern ostaju u Castle Rocku, Chris postaje odvjetnikom, a Gordie vrlo supješnim piscem. No nijedan od njih nikad neće zaboraviti avanture i prijateljstva iz djetinjstva.