Raskid - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Raskid

Raskid

La rupture (1970.)

Films de la Boetie, Euro International, Cine Vog Films

124' drama, triler

Režija:           Claude Chabrol

Uloge: Stéphane Audran, Jean-Pierre Cassel, Jean-Claude Drouot, Michel Bouquet, Angelo Infanti, Annie Cordy, Marguerite Cassan

Scenario:        Claude Chabrol

Producent/i:   Andre Genoves

Zemlja:          Francuska / Italija / Belgija

Linkovi: imdb

Raskid

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

Charles Regnier je agresivni ovisnik o drogama i mentalni bolesnik, koji fizički i psihički maltretira svoju suprugu Hélène te ona zatraži razvod.

Charles u bijesu ozlijedi njihovog sina Michela i Hélène odluči uzeti sina i pobjeći što je dalje moguće. U međuvremenu se Charles vrati svojim bogatim i manipulativnim roditeljima, koji za Michelovo stanje krive Hélène i pokrenu bitku za dječakovo skrbništvo.

Hélène zbog ozlijeda odvede sina u bolnicu i dok je on tamo, iznajmi sobu u motelu blizu bolnice. Obitelj Regnier unajmi privatnog detektiva Paula Thomasa, obiteljskog poznanika, kojem očajnički treba novac, da nađe što više prljavih i nepovoljnih detalja o Hélène, kako bi imali čime raspolagati na sudu za skrbništvo.

Paul se preseli u isti motel, u kojem je ona i uz pomoć svoje nemoralne djevojke Sonie, koja vrlo rijetko nosi odjeću i beskrupulozna je kao i on, počne istraživati Hélèninu prošlost, kako bi joj uništio reputaciju i život.